Naujienos
Organizmą geriausiai stiprina spalvoti vaisiai ir daržovės
Vaisiai ir daržovės, natūraliai nuspalvinti geltona ir raudona spalvomis, turi apsčiai maistingų medžiagų, reikalingų imunitetui stiprinti ir sveikoms smegenims palaikyti.
Ryškią spalvą raudoniesiems pipirams ir morkoms suteikia didelis kiekis beta karotino. Iš beta karotino organizme gaminamas vitaminas A , kuris yra antioksidantas - saugo žmogaus organizmą nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio. Geros kokybės pipirai - tai švieži, kieti ir ryškios spalvos, jų minkštimas storas. Venkite susiraukšlėjusių, minkštų ir blankių pipirų, nes jie jau praradę didžiąją dalį savo naudingųjų medžiagų.
Svogūnus geltonai nudažo antioksidantai, saugantys organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio, saugančių imuninę sistemą. Svogūnuose esanti siera padeda organizmui atsikratyti toksinų.
Burokėliai yra raudoni dėl antioksidantų, apsaugančių smegenų ląstelių membranas. Žaliuose ir virtuose burokėliuose yra beveik visų maistingųjų medžiagų, tačiau marinuotuose jų yra mažiau. Rinkdamiesi šviežius burokėlius ieškokite storų šakniavaisių, kurie būtų lygūs ir kieti, venkite apvytusių.
Pomidorams ryškiai raudoną spalvą dovanoja antioksidantas likopenas. Geriausia valgyti kuo mažesnius ir raudonesnius pomidorus, nes tokiuose daugiausia likopeno ir C vitamino. Kai negalima gauti šviežių pomidorų, tinka konservuoti. Juose išlieka net du trečdaliai vitamino C.
Taigi, įvairiaspalvių vaisių ir daržovių įvairovė ne tik leidžia pagaminti apetitą žadinančius patiekalus, bet ir stiprina imunitetą bei saugo smegenų ir nervų ląsteles.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Patarimai spaudžiant sultis ir konservuojant - • Atrinkite geros kokybės vaisius ir uogas. • Išrinkite pažeistus ir papuvusius vaisius bei uogas. • Paisykite švaros. • Kruopščiai nugriebkite putas! Putose būna bakterijų ir pelėsių. • Stiklainius arba butelius pripilkite iki pat vir...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Važiuoja į Maskvos zoologijos sodą fūra su pingvinais. Likus apie 30 km fūra sugenda ir vairuotojas išlipęs ją taiso. Po kurio laiko mato, kad nespės laiku nuvežti pingvinų. Išėjęs į magistralę stabdo visus iš eilės. Sustoja 600 mersas - viduj naujas rusas. Sunkvežimio vairuotojas prašo:
- Klausyk gal gali nuvežti pingvinus į zoologojis sodą. Rusas:
- Sodink...
Tas susodina visus pingvinus, mersas išvažiuoja. Po valandos fūros vairuotojas žiūri - grįžta mersas. Merse pro langus MCDonaldo veliavėles, muzika ir t.t. Mersas sustoja. Fūros vairuotojas klausia:
- Tai tu nuvežei pingvinus į zoologijos sodą???
- Ir į zoologijos sodą, ir į MCDonaldą, ir po Raudonąją aikštę pavedžiojau, o dabar į kinoteatrą varom...