Naujienos
Penkios persivalgymo priežastys
Svajojate atsikratyti antsvorio, tačiau nepavyksta? Galbūt kaltas nuolatinis persivalgymas? Štai keletas priežasčių, kodėl suvalgome daugiau nei reikia.
1. Per didelės porcijos. Didelė maisto pilna lėkštė gali sugundyti suvalgyti daugiau nei tuo metu iš tiesų norite. Jei rinksitės didelį užkandį, pavyzdžiui, indelį jogurto, suvalgysite maždaug ketvirtadaliu daugiau nei pasirinkdami mažą maisto pakuotę. Jei tai bus šokoladas ar traškučiai, tuomet suvalgysite net 50 proc. daugiau.
2. Viskas po ranka. Jei traškučius ar kitus skanėstus laikysite panosėje, neišvengiamai smaguriausite jais visą dieną. Tokie užkandžiai nesukelia sotumo jausmo, todėl dar mielai sušveisite ir kepsnį.
3. Optinė apgaulė. Daugelis mano, kad aukštos ir plonos stiklinės talpina daugiau skysčio bei žemos ir plačios, todėl renkasi žemas ir mano, kad išgėrė mažiau. Iš tiesų mūsų akys labiau koncentruojasi ties aukščiu, o ne ties apimtimi.
4. Kainų vilionės. Daugelyje kavinių ar parduotuvių besirenkantiems didelę porciją siūlomos nuolaidos. Daugelis tuo susivilioja, o vėliau jaučiasi apgauti, nes persivalgo.
5. Per didelis pasirinkimas. Maisto įvairovė reikalinga, kad organizmas gautų visų naudingų maisto medžiagų. Tačiau kartais per didelis pasirinkimas tampa persivalgymo priežastimi. Juk norisi visko paragauti.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti žuvį ? - Šviežia žuvis laikoma šaldytuve 4 – 50C temperatūroje. Įvyniokite ją į pergamentinį popierių ir įkiškite į polietileninį maišelį, kad žuvies kvapo neprisigertų kiti patiekalai....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kiekvienam Džipo pirkėjui - teises nemokamai!