Naujienos
Pirmieji baravykai - brangus skanėstas

Vakar ne kiekvienas skubėjo pirkti. Mat kilogramas šių grybų kainavo 30 litų.
Jūreivis Vladas Kolčinas sakė atostogas praleidžiantis miškuose už Gargždų.
„Baravykų per kelias valandas pririnkau dvylikos litrų talpos kibirą. Yra raudonikių, jau prasideda ir rudmėsės“, - pasakojo vyriškis.
Jis stebėjosi, kad šiemet grybavimo sezonas prasidėjo kaip niekada anksti.
„Įprasta, kad pirmuosius baravykus, jei lijo, pradėdavau rinkti antroje liepos mėnesio pusėje. O pernai, kadangi trūko drėgmės, tikrasis grybavimas prasidėjo tik rugsėjį“, - prisiminė V.Kolčinas.
Jam patinka turguje derėtis dėl baravykų. Pačiam V.Kolčinui šie grybai nėra patys skaniausi. Labiau patinka juodieji gruzdai.
Vakar turgus buvo dosnus ir kitokių grybų.
Voveraičių litras kainavo nuo 9 iki 10 litų, šilbaravykių krūvelė - nuo 15 iki 20 litų.
Juos į Klaipėdą iš Jurbarko rajono miškų atvežusi moteris tikino, kad šiųmečiai grybai - nekirmėlėti.
„Vakar iš keturiolikos surinktų baravykų tik du buvo negeri“, - pridūrė grybautoja.
Jos nuomone, šiemet grybai kaip niekada anksti pradėjo dygti todėl, kad netrūko nei šilumos, nei drėgmės. Jei tai tęsis, grybavimo sezonas bus ilgas ir turtingas.
Šiuo metu, be grybų, dar viena miško gėrybė turguje itin graibstoma. Tai - mėlynės. Skanių ir sveikatingų uogų litro kaina - septyni litai.
AUDRONĖ GLIOŽERIENĖ
Šaltinis ir nuotrauka: www.klaipeda.daily.lt
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jei leisite tešlai kilti 2 kartus, duona bus minkštesnė - Jei leisite tešlai kilti 2 kartus (pirmą kartą – maišymo inde, antrą – kepimo skardoje), duona bus dar minkštesnė. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ar žinote, kodėl kai kurie žmonės rašo septynetą su horizontalia linija, nors visose spausdinimo mašinėlėse bei kompiuteriuose rašoma be brūkšnio? Kai Mozė, nulipęs nuo Sinajaus kalno, pradėjo skaityti tautai 10 Dievo įsakymų ir priėjo prie septinto ("Nepaleistuvauk") - tauta choru pradėjo šaukti: "... Išbrauk, išbrauk septintą!!!"