Naujienos
Prekybos centrams nurodyta mažinti kulinarijos cechuose gaminamos produkcijos asortimentą
2007 03 01 Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje vyko susitikimas su Prekybos įmonių asociacijos direktoriumi Valdu Sutkumi ir didžiųjų prekybos centrų – UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Palink“ ir UAB „Maxima LT“ vadovais dėl kulinarijos cechuose gaminamos produkcijos išvežimo į kitus mažmeninės prekybos centrus.
Susitikimo metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas UAB „Rivona“ atstovui įteikė pirmąjį kulinarijos cechui suteiktą veterinarijos patvirtinimą išvežti pagamintą produkciją į kitas prekybos vietas. Tai pirmas Lietuvoje kulinarijos cechas, kuris šiuo metu atitinka keliamus kulinarijos cechams reikalavimus.
Susitikimo metu svarstyti klausimai dėl kulinarijos cechams keliamų reikalavimų įgyvendinimo, todėl prekybos centrams dar kartą nurodyta iki šių metų kovo 6 d. pateikti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai raštiškus įsipareigojimus dėl kulinarijos cechuose gaminamų gaminių asortimento ir jo kiekio sumažinimo. „Kulinarijos cechuose negali būti vykdoma maisto gaminių gamyba, viršijanti gamybos pajėgumus“, – dar kartą pabrėžė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas.
Išnagrinėjusi raštiškus įsipareigojimus ir nustačiusi, kad prekybos centrų kulinarijos cechai atitinka jiems keliamus reikalavimus pagal 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (EB) Nr. 853/2004, nustatantį konkrečius gyvūninės kilmės maisto produktų higienos reikalavimus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priims atitinkamus sprendimus dėl kulinarijos cechams pastovaus ar laikino numerio suteikimo patvirtinimo išvežti produkciją į kitas prekybos vietas. Turėdamos laikiną patvirtinimo numerį, įmonės turės galimybę realizuoti kulinarijos cechuose pagamintus mėsos, žuvies gaminius Lietuvoje, turint pastovų patvirtinimo numerį – ir kitose Europos Sąjungos šalyse. Šiai minčiai pritarė ir UAB „Maxima LT“ vadovas S. Marcinkevičius ir UAB „Palink“ vadovas A. Mackevičius.
UAB „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Paulo Peereboom patikino, kad jau šių metų kovo 7 d. bus užbaigta kulinarijos cecho rekonstrukcija, o Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba galės įvertinti kulinarijos cecho atitikimą reikalavimams ir įteikti veterinarijos patvirtinimo sertifikatą.
Visi dalyvavę priėjo išvadą, kad svarbiausias tikslas – siekti, kad vartotojams būtų tiekiami tik saugūs ir kokybiški maisto produktai.
Vet.lt
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Užvakar iš Vilniaus gatvės buvo pavogtas automobilis “Honda”, baltos spalvos, valst. nr. OUT 001. Jeigu jūs ką nors žinote apie jo buvimo vietą, skambinkite telefonu 322-22-3. Mes pasistengsime jį paslėpti geriau.