Naujienos
Tomas Augulis - spontaniškas kulinaras
Maisto gaminimo profesionalu Tomo Augulio tikrai nepavadinsi. Jis ir pats to neslepia.
„Negaliu pasakyti, kad čia mano arkliukas. Nesu mėsos raugimo fanatikas. Tikrai toks nesu. Bet vieną kitą kulinarinį šedevrą pasigaminti galiu“, - juokėsi dešimtuoju dainų albumu besidžiaugiantis atlikėjas.
Pomidorų troškiniui reikės:
kilogramo pomidorų,
pusės kilogramo kiaulienos faršo,
vienos aitriosios paprikos,
vienos česnako galvutės,
vienos svogūno galvutės,
pipirų ir druskos (pagal skonį).
Paruošimo būdas:
Svogūno ir česnako galvutės nulupamos, smulkiai supjaustomos ir pakepinamos keptuvėje su kiaulienos faršu.
Kol mėsa kepa, pomidorai nuplaunami ir nuplikomi verdančiu vandeniu, nulupami. Jau nulupti pomidorai sudedami į didelį puodą, ten pat suberiama apkepinta mėsa. Būsimas troškinys pagardinamas žiupsneliu druskos, pipirų ir paliekamas troškintis apie pusę valandos ant vidutinės liepsnos.
Anot T.Augulio, gaminant šį patiekalą įdomiausia stebėti, kaip pomidorai virsta faršo mase.
„Prie paruošto troškinio vieni verda bulves, kiti su duona ar lavašu skanauja“, - pridūrė dainininkas.
Užrašė Gustė Anglickaitė
http://klaipeda.daily.lt
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):GAL IR NEBLOGAI ;)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Fondiu kaitinimo šaltinis - Visada įsitikinkite, kad kaitinimo šaltinis stabiliai stovi po fondiu indu. Atkreipkite dėmesį į indo rankeną, kad netyčia jos neužkliudytumėte ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
“Neprašytas svečias blogesnis už Gagariną.”