Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Tomas Augulis - spontaniškas kulinaras

2007-05-15 07:51:08

Maisto gaminimo profesionalu Tomo Augulio tikrai nepavadinsi. Jis ir pats to neslepia.

„Negaliu pasakyti, kad čia mano arkliukas. Nesu mėsos raugimo fanatikas. Tikrai toks nesu. Bet vieną kitą kulinarinį šedevrą pasigaminti galiu“, - juokėsi dešimtuoju dainų albumu besidžiaugiantis atlikėjas.

Pomidorų troškiniui reikės:
kilogramo pomidorų,
pusės kilogramo kiaulienos faršo,
vienos aitriosios paprikos,
vienos česnako galvutės,
vienos svogūno galvutės,
pipirų ir druskos (pagal skonį).

Paruošimo būdas:

Svogūno ir česnako galvutės nulupamos, smulkiai supjaustomos ir pakepinamos keptuvėje su kiaulienos faršu.

Kol mėsa kepa, pomidorai nuplaunami ir nuplikomi verdančiu vandeniu, nulupami. Jau nulupti pomidorai sudedami į didelį puodą, ten pat suberiama apkepinta mėsa. Būsimas troškinys pagardinamas žiupsneliu druskos, pipirų ir paliekamas troškintis apie pusę valandos ant vidutinės liepsnos.

Anot T.Augulio, gaminant šį patiekalą įdomiausia stebėti, kaip pomidorai virsta faršo mase.

„Prie paruošto troškinio vieni verda bulves, kiti su duona ar lavašu skanauja“, - pridūrė dainininkas.

Užrašė Gustė Anglickaitė
http://klaipeda.daily.lt


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

aira ( 2007-05-23 14:52:46 )
GAL IR NEBLOGAI ;)
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Anzelmas, Konradas, Milgedas, Skalvė, Amalija.

Pasveikink!

Anekdotas

“Neprašytas svečias blogesnis už Gagariną.”

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą