Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Naujienos


Virtuvės subtilybės: garnyras

2006-10-27 19:32:54

Receptai

Garnyrai - neatskiriama patiekalo dalis. Nors jų būna įvairiausių, reikėtų žinoti kelias derinimo prie patiekalo taisykles. O tuomet ir akiai bus malonu, ir skrandžiui gardu.

Pirma taisyklė

Garnyro ir patiekalo temperatūra turi būti vienoda - karštas patiekalas (kepsnys, žuvis), karštas garnyras, šaltas patiekalas, šaltas ir garnyras. Priešingu atveju, kai garnyro ir patiekalo temperatūros skirtingos, šaltojo garnyro sultys patiekalą gali atšaldyti ir jis taps ne toks skanus.

Antra taisyklė

Turi derėti patiekalo sunkumas ir lengvumas - kai patiekalas sunkus, garnyras turėtų būti lengvai virškinamas. Tam tinka daržovės, šviežios, truputį apkeptos, troškintos ar virtos, lengvai paruošta bulvių košė su įvairiais prieskoniais (aliejumi, bazilikais ar sūriu), ryžių apkepai. O jei ruošiamas kepsnys su skrandį apsunkinančiomis stipriai skrudintomis bulvėmis, galima patiekti taurę vyno, kuris ne tik pagardins patiekalą, bet ir padės jį lengviau suvirškinti.


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Efremas, Felicijonas, Gintas, Gintė, Felicijus, Vitalija.

Pasveikink!

Anekdotas

-Na, tai kodėl greitį viršijote ponas vairuotojau, -klausia MZP.- Ką, nežinote, kad čia greitis tik 40 km/h, o jūs net ant 80 lėkėte.
-Matot, pons inspektoriau, skubėjau tamstai 100$ atvežti…

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą