Patarimai
Arabikos kava
Kategorija:
Kiti
Arabika yra geriausia kava, pasižyminti sodriu skoniu ir puikiu aromatu. Beje, kavos kokybė priklauso nuo to, kur ji subrandinta. Kuo aukščiau jūros lygio auginama kava, tuo geresnė jos kokybė. Arabika auginama kalnų šlaituose, vietose, kur iškrenta daug kritulių. Arabikai reikia gerai drenuoto dirvožemio, dviejų valandų saulės per dieną, o likusį laiką turi būti pavėsis. Geriausia kava auga tropikų klimato juostose 600-1800 metrų aukštyje. Arabika yra absoliuti lyderė tarptautinėje kavos šeimoje.Pailgoji arabikos pupelė maloni akiai ir puikaus skonio, ji kilmingiausia iš visų kavos rūšių. Aukšta ir jos vieta kavos rinkoje - ji sudaro 70-75 proc. pasaulinės produkcijos
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Pertrinta sriuba - Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti sužiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu per sietelį;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Petriukas vardadienio proga įteikė senelei gėlių.
- Ak, kokios jos gražios, - žavisi senelė.
- Bet kam reikėjo švaistyti pinigus? Juk tokių pačių gėlių yra mano darželyje.
- Buvo, senele, buvo!