Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Patarimai


Dekantavimas

Kategorija: Kulinarija


Dekantavimas (skysčio perpylimas norint atskirti nuosėdas)

Prieš geriant aukščiausios kokybės vynus, reikėtų juos perpilti į grafiną. Tik tada jie atskleis savo tikrąjį aromatą, o nuosėdos liks butelyje.

Butelis įdedamas gulsčiai į pintinėlę ir atsargiai atkemšamas. Butelio kaklelis įkišamas į grafino angą ir pradedama atsargiai, pamažu pilti vyną. Šitaip jis gauna oro ir atskleidžia savo aromatą.

Kai tik vynas tolygiai pradeda tekėti į grafiną, butelio kaklelis palaikomas virš žvakės liepsnos ir po to pilama greičiau. Grafinas laikomas gulsčiai, vynas turi lėtai tekėti indo vidine sienele, kad gautų daugiau oro.

Kai tik žvakės šviesoje pasirodo pirmosios nuosėdos, iškart nustojama pilti. Didesniems buteliams perpilti naudojamas dekantavimo stovas.


Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.

PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Liucija, Odilija, Kastautas, Eiviltė, Otilija, Kastytis.

Pasveikink!

Anekdotas

Operacinė. Ant operacinio stalo guli ligonis. Įeina anesteziologas ir ilgai bando uždėti narkozės kaukę ligoniui. Ligonis:
- Daktare, jūs gi girtas!
Anesteziologas:
- Aš girtas? Aš negirtas. Va, tuoj ateis chirurgai…

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą