Patarimai
Dekantavimas
Kategorija:
Kulinarija
Dekantavimas (skysčio perpylimas norint atskirti nuosėdas)
Prieš geriant aukščiausios kokybės vynus, reikėtų juos perpilti į grafiną. Tik tada jie atskleis savo tikrąjį aromatą, o nuosėdos liks butelyje.
Butelis įdedamas gulsčiai į pintinėlę ir atsargiai atkemšamas. Butelio kaklelis įkišamas į grafino angą ir pradedama atsargiai, pamažu pilti vyną. Šitaip jis gauna oro ir atskleidžia savo aromatą.
Kai tik vynas tolygiai pradeda tekėti į grafiną, butelio kaklelis palaikomas virš žvakės liepsnos ir po to pilama greičiau. Grafinas laikomas gulsčiai, vynas turi lėtai tekėti indo vidine sienele, kad gautų daugiau oro.
Kai tik žvakės šviesoje pasirodo pirmosios nuosėdos, iškart nustojama pilti. Didesniems buteliams perpilti naudojamas dekantavimo stovas.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Lašišos atšildymas - Šaldyta lašiša turi būti atšildoma pamažu, šaldytuve. Paprastai tai trunka 1-2 dienas. Tuomet mėsa nepraras skonio ir stangrumo....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Operacinė. Ant operacinio stalo guli ligonis. Įeina anesteziologas ir ilgai bando uždėti narkozės kaukę ligoniui. Ligonis:
- Daktare, jūs gi girtas!
Anesteziologas:
- Aš girtas? Aš negirtas. Va, tuoj ateis chirurgai…