Patarimai
Gėrimų patiekimas taurėse
Kategorija:
Kulinarija
Patiekiant nealkoholinius gėrimus mažuose buteliuose, dedama arba gaiviųjų gėrimų taurė su kojele, arba 1/8 l stiklinė (fužeras).
Nešant ant padėklo įvairius gėrimus, sunkūs buteliai statomi arčiau kūno.
Taurės statomos dešinėje serviruotės pusėje už peilio galo, gėrimai pilami dešine ranka iš svečio dešinės pusės. Įpilama ne iki viršaus.
Po to butelis statomas dešiniau už taurės, etikete į lankytoją, kad jis panorėjęs pats lengvai galėtų įsipilti.
Vynai be butelio patiekiami arba taurėje su žyma, arba nustatytos talpos grafinuose.
Kiekvienai vyno rūšiai dedama specialiai jam skirta taurė ir pripilama pirmiausia moterims, po to vyrams, o paskiausiai - užsakytojui.
Patiekiant vynus taurėse arba grafinuose, užsakytojas jų neragauja.
Pavieniams lankytojams grafinas statomas dešinėje, už taurės.
Pilstant gėrimus į taures, padėklas su likusiais gėrimais laikomas už svečio nugaros.
Parengta pagal “Kelnerio vadovas” informaciją
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jeigu valgis per aštrus - Jeigu valgis per aštrus, skonį neutralizuos žiupsnelis cukraus. Jeigu salotų padažams vartojate liesus pieno produktus, rūgštumą galite sumažinti trupučiu cukraus pudros. pagal http://www.dansukker.lt...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Du vyrai pasakoja kokias turi durnas žmonas:
- Įsivaizduok sau, mano žmona pradėjo lankyti vairavimo kursus ir durna
galvoja, kad aš jai skolinsiu mašiną.
- Tai dar nieko, įsivaizduok mano žmona išsipirko kelalapį į Palangą.
Pasižiūriu į jos rankinuką, o ten 14 prezervatyvų ir jinai durna galvoja,
kad kas vakarą aš pas ją važiuosiu.