Patarimai
Kaip pažinti šviežią mėsą
Kategorija:
Kulinarija
Gera jautiena turi būti nei per šviesi, nei per raudona, nes, jei per šviesi, tai rodo, kad gyvulys nebuvo visiškai sveikas, o jei tamsiai raudona, - gal gyvulys nepjautas, nes kraujas nenutekėjęs, o gal būt, ir sirgęs ar nudvėses.
Gera mėsa neturi jokio kvapo.
Verdama gera mėsa nelabai susitraukia ir mažėja.
Pastovėjus ir gera mėsa nebūna slidi ar šlapia.
Riebalų turėtų būti ne per daug ir ne per mažai.
Jaučio, pjauto prieš 2-3 dienas, virta ar kepta mėsa būna ne tokia skani, kieta ir sunkiai virškinama.
Šviežiai papjovus gyvulį, mėsa blizga ir turi raudonai violetinį atspalvį.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Uogas atšildykite nevisiškai - Jeigu norite ką nors gaminti is šaldytų uogų, jas atšildykite nevisiškai....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių pilna.