Patarimai
Kiaušiniu virimas
Kategorija:
Kulinarija
1. Norint išvirti minkštai, kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir verdami 3-3,5 min... Baltymas bus pusiau išviręs, o trynys - skystas.
2. Pusiau minkštai kiaušiniai verdami 4,5-5,5 min. Baltymas bus išviręs, o trynys skystas.
3. Norint išvirti kietai, kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir dar verdami 8-10 min.
4. Kiaušiniai be lukšto ("marškinėliuose"). Pasūdytas ir parūgštintas vanduo užvirinamas (10g. druskos, 50g. 3% acto 1l. vandens). Lukštas permušamas pusiau, kiaušinį laikant prie pat vandens, ir kiaušinis paleidžiamas į verdantį vandenį. Verdama 3-3,5 min., kol suverda baltymas ir pradeda tirštėti trynys. Išvirti kiaušiniai skylėtu samčiu išgriebiami į šiltą pasūdytą vandenį.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Verdant sriubą - Sriubą lėtai maišykite mediniu šaukštu - daržovės nesuvirs;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pokalbis filharmonijoje:
- Sakykit, ką šiandien atliks?
- Penktąją simfoniją.
- Ačiū dievui, kad mes su žmona pavėlavome į pirmas keturias!