Patarimai
Kiaušiniu virimas
Kategorija:
Kulinarija
1. Norint išvirti minkštai, kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir verdami 3-3,5 min... Baltymas bus pusiau išviręs, o trynys - skystas.
2. Pusiau minkštai kiaušiniai verdami 4,5-5,5 min. Baltymas bus išviręs, o trynys skystas.
3. Norint išvirti kietai, kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir dar verdami 8-10 min.
4. Kiaušiniai be lukšto ("marškinėliuose"). Pasūdytas ir parūgštintas vanduo užvirinamas (10g. druskos, 50g. 3% acto 1l. vandens). Lukštas permušamas pusiau, kiaušinį laikant prie pat vandens, ir kiaušinis paleidžiamas į verdantį vandenį. Verdama 3-3,5 min., kol suverda baltymas ir pradeda tirštėti trynys. Išvirti kiaušiniai skylėtu samčiu išgriebiami į šiltą pasūdytą vandenį.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Apie ką reikėtų pagalvoti spaudžiant sultis ir verdant uogienę - Spausdami sultis ar virdami uogienę, kruopščiai nugriebkite putas. Putose yra bakterijų ir grybelių, kurie gali turėti katastrofiškų pasekmių Jūsų spaudžiamoms sultims arba verdamai uogienei ir marmeladui. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Eina dvi skruzdėlės per dykumą ir viena sako:
-Nejaučiu kojų.
Antra atsako:
-Tai pauostyk mano...