Patarimai
Šokolado poveikis
Kategorija:
Kulinarija
Vienas iš gerųjų poveikių, kuriuos sukelia šokoladas, tai yra „malonunumo pojutis“, kurį sukelia mėgavimasis šokoladu. Mokslininkai tiria, kokia medžiaga, esanti šokolade sukelia šį malonumo pojutį. Gana geriausiai žinomas yra kofeinas, šokolade esantis gan mažais kiekiais. Kitos medžiagos Teobromino yra šiek tiek daugiau. Manoma, kad būtent šių medžiagų derinys ir sukelia tą „pakilėjimo“ būseną. Fenyletilaminas – medžiaga gimininga amfetaminui, kuris yra stiprus stimuliantas, taipogi randama šokolade. Būtent šios stimuliuojančios medžiagos veikia tas žmogaus smegenų dalis, kurios yra atsakingos už gebėjimą susikaupti bei išlikti budriu. Taigi – mėgaukimės
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jei leisite tešlai kilti 2 kartus, duona bus minkštesnė - Jei leisite tešlai kilti 2 kartus (pirmą kartą – maišymo inde, antrą – kepimo skardoje), duona bus dar minkštesnė. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Armėnų radijo paklausė: kaip atskirti karališkąją kobrą nuo paprastosios?
Atsakymas: jei jums įkirto kobra ir per valandą jūs nenumirėte, vadinasi, tai buvo NE karališkoji kobra.