Patarimai
Šokolado poveikis
Kategorija:
Kulinarija
Vienas iš gerųjų poveikių, kuriuos sukelia šokoladas, tai yra „malonunumo pojutis“, kurį sukelia mėgavimasis šokoladu. Mokslininkai tiria, kokia medžiaga, esanti šokolade sukelia šį malonumo pojutį. Gana geriausiai žinomas yra kofeinas, šokolade esantis gan mažais kiekiais. Kitos medžiagos Teobromino yra šiek tiek daugiau. Manoma, kad būtent šių medžiagų derinys ir sukelia tą „pakilėjimo“ būseną. Fenyletilaminas – medžiaga gimininga amfetaminui, kuris yra stiprus stimuliantas, taipogi randama šokolade. Būtent šios stimuliuojančios medžiagos veikia tas žmogaus smegenų dalis, kurios yra atsakingos už gebėjimą susikaupti bei išlikti budriu. Taigi – mėgaukimės
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Dažykte velykinius kiaušinius natūraliais dažais - Dažykte velykinius kiaušinius natūraliais dažais. Virdami kiaušinius į vandenį įmeskite svogūnų lukštų. Kiaušinį galite apvynioti juostelėmis ar siūlais – taip išgausite gražesnių raštų, margutis bus dar orginalesnis. Šaltinis : da...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Stovi kaimietis su karve prie kelio ir stabdo pravažiuojančias mašinas.
Staiga sustoja naujasis rusas su 600 mersu, kaimietis prašo pavežti.
Naujasis rusas sako:
- Gerai, tave pavežu, bet su karve nežinau, ką daryti.
Kaimietis:
- Tai karvė iš paskos bėgs!
Važiuoja rusas 180 km/h, žiūri - karvė neatsilieka, važiuoja 260 km/h - karvė iš paskos, paspaudžia 360 km/h - karvės kairė akis mirkčioja.
- Klausyk, kodėl tavo karvės akis mirkčioja?
- Matyt, lenks.