Patarimai
Šokolado poveikis
Kategorija:
Kulinarija
Vienas iš gerųjų poveikių, kuriuos sukelia šokoladas, tai yra „malonunumo pojutis“, kurį sukelia mėgavimasis šokoladu. Mokslininkai tiria, kokia medžiaga, esanti šokolade sukelia šį malonumo pojutį. Gana geriausiai žinomas yra kofeinas, šokolade esantis gan mažais kiekiais. Kitos medžiagos Teobromino yra šiek tiek daugiau. Manoma, kad būtent šių medžiagų derinys ir sukelia tą „pakilėjimo“ būseną. Fenyletilaminas – medžiaga gimininga amfetaminui, kuris yra stiprus stimuliantas, taipogi randama šokolade. Būtent šios stimuliuojančios medžiagos veikia tas žmogaus smegenų dalis, kurios yra atsakingos už gebėjimą susikaupti bei išlikti budriu. Taigi – mėgaukimės
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti šviežius maisto produktus - Ruošiant valgį reikia visada laikytis recepte nurodytų proporcijų. Tada sunaudosite mažiau produktų ir nebus maisto likučių, kurie greitai genda. Labai svarbi produkto kokybė, todėl nepatariama be reikalo pirkti šviežių produktų atsargai. M...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Restorane klientas skundžiasi padavėjui, kad krabų salotose nėra krabų. Šis Pagalvojęs atsako: -O ką, itališkose salotose yra italų?