Patarimai
Tešlos pakilimo technika
Kategorija:
Kulinarija
Mielinių gaminių geriausia kildinimo temperatūra 27-32° C. Tešla laikoma pakilusia, kai jos pasidaro dvigubai daugiau. Ji paprastai pakyla per 40-60 minučių. Kildinimo laikas priklauso nuo į tešlą įmaišytų priedų ir miltų kokybės. Gerai išminkytos ir pakilusios tešlos kepinio riekutė būna lanksti, o akutės - smulkios ir vienodos.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sviestas - Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Lokių šeimynėlė sėdi savo uoloj, vakaroja, kiekvienas savo reikalais užsiėmęs. Aplink laksto mažas lokiukas, nerimsta. Staiga pribėga prie tėvo:
- TET..TE.E.. a Tet, parodyk teatrą.
- Nematai - aš labai užsiėmęs.
- Nu TET... teti, parodyk teatrą.
- Aš užsiėmęs...
- Nu TE..TE.. (purto už kailio).
- Nu, gerai, įkalbėjai, - sako lokys, išsitraukdamas iš po savęs dvi žmonių kaukuoles ir užsidėdamas sau ant letenų.
Po to ištaria:
- Klausyk, Petrai... tu tikrai manai, kad čia lokių nėra?..
- Aišku, iš kur čia tie lokiai!!!