Patarimai
Virtuvės gudrybės
Kategorija:
Kulinarija
Jei kaitinami riebalai "sproginėja"keptuvėje,įdėkite druskos, jei putoja - supjaustytą žalią bulve.
Nemalonus kvapas virtuvės spintelėje išnyks, jei į ją įdėsite svogūno gabaliuką.
Blogas kvapas virtuvėje dings, jei sudeginsite sausą citrinos žievelę.
Neplaukite keptuvės vandeniu - valykite ją popieriumi (tik ne laikraščiu) arba sausu skudurėliu.
Indelyje laikoma druska nesudrėks, jei į ją įdėsite keletą grūdelių ryžių. Išvirusius makaronus tuoj pat perpilkite šaltu virintu vandeniu - jie nesulips.
Kad gražiau atriektumėte šviežią batoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Bulvės salotose, mišrainėse - Ar žinote, kad mišrainėms tinka mažiau krakmolingos bulvės. Jos būna sausesnės ir mišrainei paruošti gali reikti daugiau majonezo, aliejuas ar grietinės. Bulves mišrainmės virkite neskustas, lupkite atvėsusias. Bulves virkite didesniame kieki...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Rekordinį informacijos perdavimo greitį pasieke lietuviška kompiuterių firma "Hakeriuks" - nuo 1 m aukščio lentynos nukritus dėžei, kurioje buvo 20 "Seagate Barracuda" diskų, perduotos informacijos kiekis sudarė 300*20*8 = 48 000 gigabitų, o laikas, per kurį ši informacija buvo perduota, sudarė t=sqrt(2h/g)=0.4 sekundės. Rezultate buvo pasiektas 120 Tbps informacijos perdavimo greitis!