Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


OBUOLINIS SŪRIS


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

7 kg pjaustytų antaninių obuolių, 1,5 kg cukraus, riešutai (graikiniai, lazdyno, žemės riešutai, anakardžiai)

Veiksmai :

Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių . Praktiškai ten neturi likti visiškai sulčių. Išvirti turi visos sultys, likti tiktai cukrus. Kuo geriau nuvirsime sultis, tuo geresnis sūris išeis. Kai jau nelieka sulčių, o tik cukraus sirupas burbuliuoja - supilam obuolių skilteles. Na ir maišom. Jokiu būdu negalima pasitraukti nuo viryklės, nes sūris prisvils. Jei gerai nuvirėte sultis, tai užteks 0,5 val. ir sūris bus gatavas. Prieš baigiant virti sudedame riešutus. Jei tų sulčių liko daug - virsite, maišysite ir nervosites apie 1-1,5 val. Sūris išviręs tada, kai maišant mediniu šaukštu masė atšoka muo puodo sienelių. Su visu puodu palikti kiek ataušti masei. Pasiruošiu nuo cukraus celofaninių maišelių, kraunu į juos atvėsusią masę, maždaug iki pusės maišelio. Gerai sukratau, užlenkiu per pusę, nešu į balkoną ir paslegiu. Palaikau paslėgtus parą, tada išimu iš maišelio žirklėm perkirpdama celofaną. Jei gerai išviręs sūris, tai jis būna kietokas, blizga. Į švarią drobelę suvynioju ir padedu džiūti. Po trijų dienų ar savaitės galima ragauti. Skanumėlis.

Tinka vartoti su :

Prie arbatos ar kavos - nepamainomas delikatesas.
Receptą atsiuntė: Sajana

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Dovile ( 2009-04-15 20:35:17 )
daug darbo bet skonis pasakiskas.. dievinu si suri..
SKNUMS ( 2008-11-14 20:08:59 )
AR TIKRAI
SKNUMS ( 2008-11-14 20:08:56 )
AR TIKRAI
Diwa ( 2008-10-29 14:24:07 )
labai skanu, tik labai tingisi prie puodo stoveti ir be perstojo maisyti
`lbh ( 2008-10-26 18:22:41 )
fu vept vercia
xeliukea ( 2008-10-16 12:38:32 )
neapsakoma nesamone.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

Joja kaubojus per preriją. Joja savaitę. joja antrą. Maistas baigėsi. Valgyti nori. Staiga žiūri miškelis, o ten laužas dega. Dūmai tik rūksta. Prijoja jis arčiau. Žiūri vienas indėnas mėsą kepa. Kaubojus, pribėgo prie laužo atsipjovė didelį gabalą mėsos ir kad valgo, ir kad valgo. Viską suvalgęs galvoja, kad reikėtų ką nors indėnui pasakyti, kalbą užmegzti, tad ir sako:
- Klausyk, man jūsų vadas kažko labai nepatinka.
Indėnas: - nepatinka, nevalgyk.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą