Receptai
OBUOLINIS SŪRIS
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
7 kg pjaustytų antaninių obuolių, 1,5 kg cukraus, riešutai (graikiniai, lazdyno, žemės riešutai, anakardžiai)Veiksmai :
Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių . Praktiškai ten neturi likti visiškai sulčių. Išvirti turi visos sultys, likti tiktai cukrus. Kuo geriau nuvirsime sultis, tuo geresnis sūris išeis. Kai jau nelieka sulčių, o tik cukraus sirupas burbuliuoja - supilam obuolių skilteles. Na ir maišom. Jokiu būdu negalima pasitraukti nuo viryklės, nes sūris prisvils. Jei gerai nuvirėte sultis, tai užteks 0,5 val. ir sūris bus gatavas. Prieš baigiant virti sudedame riešutus. Jei tų sulčių liko daug - virsite, maišysite ir nervosites apie 1-1,5 val. Sūris išviręs tada, kai maišant mediniu šaukštu masė atšoka muo puodo sienelių. Su visu puodu palikti kiek ataušti masei. Pasiruošiu nuo cukraus celofaninių maišelių, kraunu į juos atvėsusią masę, maždaug iki pusės maišelio. Gerai sukratau, užlenkiu per pusę, nešu į balkoną ir paslegiu. Palaikau paslėgtus parą, tada išimu iš maišelio žirklėm perkirpdama celofaną. Jei gerai išviręs sūris, tai jis būna kietokas, blizga. Į švarią drobelę suvynioju ir padedu džiūti. Po trijų dienų ar savaitės galima ragauti. Skanumėlis.Tinka vartoti su :
Prie arbatos ar kavos - nepamainomas delikatesas.Receptą atsiuntė: Sajana
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):daug darbo bet skonis pasakiskas.. dievinu si suri..
AR TIKRAI
AR TIKRAI
labai skanu, tik labai tingisi prie puodo stoveti ir be perstojo maisyti
fu vept vercia
neapsakoma nesamone.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad nesuminkštėtų paplotis - Prieš dėdami vaisius ant torto papločio, ištepkite jį plaktais baltymais - tada jis nesuminkštės. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Joja kaubojus per preriją. Joja savaitę. joja antrą. Maistas baigėsi. Valgyti nori. Staiga žiūri miškelis, o ten laužas dega. Dūmai tik rūksta. Prijoja jis arčiau. Žiūri vienas indėnas mėsą kepa. Kaubojus, pribėgo prie laužo atsipjovė didelį gabalą mėsos ir kad valgo, ir kad valgo. Viską suvalgęs galvoja, kad reikėtų ką nors indėnui pasakyti, kalbą užmegzti, tad ir sako:
- Klausyk, man jūsų vadas kažko labai nepatinka.
Indėnas: - nepatinka, nevalgyk.