Straipsniai
Apie sriubas
Vyrauja prielaida, kad sriubos vartojimas padeda lieknėti, o sriubos mėgėjai yra lieknesni nei tie, kurie sriubos nevalgo arba valgo labai retai. Mitybos specialistų teigimu, maistas, kuriame yra vandens, taip pat ir sriuba, padeda kontroliuoti apetitą. Juk kartais praalkus užtenka išgerti stiklinę vandens, ir alkio jausmas pranyksta. Tas pats atsitinka ir valgant sriubą. Turbūt kiekvienas pastebėjo, kad per pietus suvalgius sriubos, po to suvalgome žymiai mažesnę porciją antrojo patiekalo.
Šviežių daržovių sriuba
Šviežių daržovių sriuba 480g
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 11 g, baltymų - 2,0 g, riebalų - 4,7 g.
100 g energinė vertė: 88 kcal (369 kJ).
Raugintų agurkų sriuba
Raugintų agurkų sriuba 480g
Apdovanotas "Lietuvos metų gaminys 2002" diplomu
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1,5 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 19 g, baltymų - 3,5 g, riebalų - 5,1 g.
100 g energinė vertė: 137 kcal (573 kJ).
Pomidorų sriuba
Pomidorų sriuba 480g
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 15,4 g, baltymų - 3,7 g, riebalų - 4,9 g.
100 g energinė vertė: 121 kcal (506kJ).
Be konservantų.
Pupelių sriuba
Pupelių sriuba 480g
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 31,7 g, baltymų - 10,4 g, riebalų - 5,8 g.
100 g energinė vertė: 221 kcal (930kJ).
Be konservantų.
Sriuba “Guliašo”
Sriuba “Guliašo” 480 g
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 8,5 g, baltymų - 2,98 g, riebalų - 8,36 g.
100 g energinė vertė: 128,6 kcal (538 kJ).
Burokėlių sriuba
Burokėlių sriuba 480g
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1,5 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 10,4 g, baltymų - 2,5 g, riebalų - 5,3 g.
100 g energinė vertė: 101 kcal (415 kJ).
Be konservantų.
Ukrainietiški barščiai
Ukrainietiški barščiai 480g
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1,5 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 21,2 g, baltymų - 5,6 g, riebalų - 3,9 g.
100 g energinė vertė: 142 kcal (594 kJ).
Be konservantų.
Barščiai su raugintais kopūstais
Barščiai su raugintais kopūstais 480 g
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 10,4 g, baltymų - 2,5 g, riebalų - 5,3 g.
100 g energinė vertė: 97 kcal (415 kJ).
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1,5 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
Be konservantų
Šiupinys iš šviežių kopūstų
Šiupinys iš šviežių kopūstų 480g
Vartoti pašildytą.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 6 g, baltymų - 1,4 g, riebalų - 9,4 g.
100 g energinė vertė: 111 kcal (464 kJ).
Šiupinys iš šviežių kopūstų su grybais
Šiupinys iš šviežių kopūstų su grybais 480g
Vartoti pašildytą.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 5,6 g, baltymų - 1,5 g, riebalų - 6,7 g.
100 g energinė vertė: 86,6 kcal (326 kJ).
Šviežių kopūstų sriuba
Šviežių kopūstų sriuba 480g
Vartojimo būdas: idelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1 ir virti 3-4 min.Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 9 g, baltymų - 2,6 g, riebalų - 5,3 g.
100 g energinė vertė: 92 kcal (385 kJ).
Be konservantų
Šiupinys iš raugintų kopūstų su grybais
Šiupinys iš raugintų kopūstų su grybais 480g
Vartoti pašildytą.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 8,5 g, baltymų - 1,5 g, riebalų - 6,7 g.
100 g energinė vertė: 97 kcal (406 kJ).
Žirnių sriuba su rūkyta šonine
Žirnių sriuba su rūkyta šonine 480 g
Paruošimo būdas: indelio turinį praskiesti vandeniu santykiu 1:1,5 ir virti 3-4 min. Pagardinti grietine.
100 g maistinė vertė: angliavandenių - 34 g, baltymų - 12,5 g, riebalų - 11 g.
100 g energinė vertė: 270 kcal (1133 kJ).
Informacijos šaltinis: Kėdainių konservų fabrikas
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Geras geriau virtu kopustu arbata ir per 3 dienas ner 3 kg ,bet geriau istisai ,ji labai lenda ,ne taip kaip vanduo ,tik uzsimanau valgyt isgeriu to sultinio kopustinio be druskos ir geriu ir lakstau i tulika ,kazkur skaiciau ,kad degina kopustas kolorijas bet tik sviezes arba virtas sultinys ar lapai ,stegsius maziau est ,kad negrystu kilogrmai o jei ir grys ir vel gersiu as ta sultini kopusto ,parasykit man kas i pasta jei susidomejote situo reikalu zibuoklele@yahoo.com
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad vaisiai nepatamsėtų - Perpjautus obuolius, bananus, kriaušes apšlakstykite citrinų sultimis - nepatamsės....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vyras iš komandiruotes grįžta namo. Iškart atidaro spintą, pažiūri, o ten - nieko. Pažiūri po lova, pažiūri už užuolaidos - irgi nieko. Apieško visą butą - vis vien nieko neranda. Tada prisėda prie stalo, išsitraukia butelį konjako, įpila stikliuką sau, stikliuką žmonai ir taria:
- Na ką, brangioji... Sensti, ane?