Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Straipsniai


Biskvitai

2006-11-07 15:54:39

Pristatome “Malsenos” miltinį mišinį biskvitui.

Iš „Malsenos“ miltinio mišinio biskvitui galima pagaminti įvairaus skonio biskvitus:

Biskvitinę tešlą reikia greitai paruošti ir tuoj pat iškepti, nes ilgiau pastovėjusi ji sukrenta. Todėl visada reikia iš anksto įkaitinti orkaitę, paruošti kepimo skardą ir tik tada imti plakti tešlą.
Kepant biskvitą visada riebalais tepamas tik išardomos skardos dugnas, bet ne kraštas. Tada tešla lengviau iškyla.
Jei iš biskvito darysite tortą, jis turi būti itin lygus, jį reikia apversti, kad prie skardos buvusi pusė atsidurtų viršuje.
Tortai būna skanesni ir kvapnesni, kai biskvitas prieš pertepimą sudrėkinamas vaisių degtine, konjaku, likeriu ar romu, praskiestais ištirpintu cukrumi.
Iškepęs biskvitas visada atvėsinamas padėtas ant tinklelio. Aušdamas ant lygaus paviršiaus, jis sudrėksta, prilimpa prie padėklo ir jo jau nepasiseka gražiai nuimti.
Biskvitas tortui pjaustomas taip: ilgas peilis įduriamas iki biskvito vidurio. Tada visas biskvitas lėtai sukamas prieš peilio ašmenis, kol nupjaunamas visas skritulys. Arba mažu smailiu peiliu aplink biskvitą įrėžiamas griovelis, į jį įspaudžiamas tvirtas siūlas, galai suneriami ir veržiami tol, kol nupjaunamas biskvito skritulys.

Šokoladinis biskvitas: į mišinį išsijokite ¼ stiklinės kakavos miltelių, įpilkite truputėlį daugiau vandens, negu parašyta ant pakelio, ir gerai išmaišykite.

Kavos biskvitas: į mišinį išsijokite 2 šaukštelius tirpios kavos, įpilkite 290ml šalto vandens ir gerai išmaišykite.

Riešutinis biskvitas: į mišinį įmaišykite ¼ stiklinės smulkiai sugrūstų migdolų, lazdyno riešutų, graikinių arba kedro riešutų.

Apelsininis biskvitas: į mišinį įberkite 2 šaukštelius tarkuotų apelsinų žievelių, aptepkite apelsinų glajumi ir papuoškite apelsinų griežinėliais.

Citrininis biskvitas: į mišinį įberkite 2 šaukštelius tarkuotų citrinų žievelių; aptepkite citrininiu glajumi.

Biskvitams pertepti puikiai tiks įvairios uogienės, plakta grietinėlė arba šviežios uogos, pertrintos per sietelį ir sumaišytos su cukrumi.


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Viktorija, Mina, Vilbutas, Veliuona.

Pasveikink!

Anekdotas

1991 metai, kuro blokada, benzino kolonėlėje didžiulė eilė. Tėvukas į zapą prisipylė benzino ir nori uždaryti duris, bet užtrenkus vienas atsidaro kitos. Laksto taip aplink savo griuvena kokias 10 min. Iš kitos mašinos vairuotojas neapsikentęs:
- Eik tėvai, mokėk, niekas tos tavo griuvenos neims!
- Jo, jo - praeitą kartą neužrakinau, tai į saloną prikakojo!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą