Straipsniai
Gruzdinimo aliejus
Be aliejaus neįsivaizduojama nė viena diena virtuvėje. Tačiau dažnai kyla klausimas: o kokį vis dėlto aliejų reikėtų naudoti gruzdintuvėse ?
Mes jums siūlome “GRUZDINIMO ALIEJŲ“. Tai rapsų ir skystosios palmių aliejaus dalies - oleino mišinys. Jis ištikimiausias gruzdintuvei, nes nebijo aukštos temperatūros, kurioje daugelis aliejų oksiduojasi arba net skyla. Paviršiniam kepimui, kai vartotojui patiekiamas aliejuje iškeptas karštas valgis (pvz. skrudintos bulvytės), geriau vartoti didesnį sotumo laipsnį turinčius riebalus. Toks ir yra “Gruzdinimo“ aliejus.
Šiuo metu manoma, kad riebalai, turintys savo sudėtyje palmių aliejaus, labiausiai tinka ir gruzdinimui, ir kepimui, ir virimui. Jis nedega, neturi nemalonaus kvapo, yra gero skonio. Jo stabilumą užtikrina didelis kiekis natūralių antioksidantų, kurie efektyviai apsaugo organizmą nuo griaunančio laiko poveikio. Dėl to, kad yra kaitresnis negu kiti aliejai, tai yra laidesnis karščiui, produktai jame greičiau iškepa. Jis skalsesnis, nes gali būti naudojamas daugiau kartų.
Dėl riebiųjų rūgščių sudėties, gruzdinimo aliejus žemesnėje nei 20 ˚C temperatūroje kristalizuojasi, sutirštėja ir tampa neskaidrus. Užtenka pastatyti jį šiltoje vietoje, kad jis vėl suskystėtų ir nuskaidrėtų.
Šaltinis: tka.lt
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Blynų tešlą pagardinkite alumi - Jeigu norite pagardinti blynų tešlą, įpilkite šaukštą alaus. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Pas proktologą:
- Daktare, niekaip prašikti negaliu…
- Hmmm… Sakykite, kiek jums metų?
- Aštuoniasdešimt devyneri greitai…
- O jums neatrodo, kad jau pakankamai prišikote ?!