Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Straipsniai


Jūros kopūstai: kaip su jais elgtis?

2006-11-07 15:55:18

alies parduotuvėse galima nusipirkti džiovintų ir marinuotų jūros kopūstų, be to, mūsų gamintojai jų deda į duonos gaminius, įvairias konservuotas ir šviežiai pagamintas salotas, kitus maisto produktus. Gamindamos namuose, juos galite naudoti ruošdamos daržovių, grybų, žuvų patiekalus, dėti į šaltus užkandžius, netgi į desertus.
Džiovintus, kavamalėje sumaltus jūros kopūstus vartokite kaip prieskonį, suteikiantį patiekalams savitą kvapą ir skonį bei praturtinantį juos jodu, mikro ir makroelementais bei vitaminais. Tai - paprasčiausiais ir lengviausias būdas įtraukti jūros kopūstus į savo kasdieninę mitybą.
5-10 minučių pamirkytus džiovintus jūros kopūstus galite dėti į gaminamus patiekalus. Labai praktiška mirkytus ir pavirtus šiuos kopūstus įdėti į majonezą ar padažus.
Siūlome keletą patiekalų su jūros kopūstais. Nurodytos tik sudėtinės jų dalys – jų kiekį ir santykį galite nustatyti savo nuožiūra.

Tiesa, jūros kopūstai yra savito skonio, kuris įpratusiam prie mūsų tradicinių patiekalų gali pasirodyti gerokai neįprastas. Todėl pradėkite nuo nedidelių kiekių, ir greit įprasite prie naujojo produkto.

Keletas receptų

Salotos „Žiema“
Jūros kopūstai, agurkai (rauginti ar marinuoti) arba žali pomidorai, ridikas, svogūnas, virtas kiaušinis, augalinis aliejus arba majonezas.

Žuvies salotos
Jūros kopūstai, virta šviežia žuvis, virtos bulvės, konservuoti žirneliai, majonezas.

Salotos „Jūros miškas“
Virti jūros kopūstai, džiovinti grybai, rauginti agurkai, svogūnai, augalinis aliejus, citrinos sultys arba actas, prieskoniai.

Silkė kopūstuose
Silkė, virti jūros kopūstai, kvietinė duona, svogūnas, obuoliai, kiaušiniai, aliejus, actas.

Šaltinis “ žurnalas „Paragaukite“. 


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Rimbertas, Gedvydas, Dovilė, Zenonas, Ksavera, Anna.

Pasveikink!

Anekdotas

Detroite, Fordo gamykloje, į boso kabinetą įsiveržia šaukdamas žmogus:
- Eureka! Galų gale man pasisekė! Aš tiek metų dirbau prie elektromobilio ir štai atvažiavau iš Niujorko su elektromobiliu!
- Ir kiek jums tai kainavo? - klausia Fordas.
- Keturis tūkstančius dolerių. Vienas už elektros energiją, o kiti - už kabelį…

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą