Straipsniai
Medaus rūšys
Liepų medus. Šis medus yra vienas iš geriausiųjų. Jis skaidrus, bespalvis arba gelsvai žalsvas, gana tirštas, turi liepų žiedų kvapą. Labai vertingas gydyti peršalimo ligoms.
Baltųjų ir rausvųjų dobilų medus. Bespalvis arba gelsvas, malonaus skonio, švelnaus aromato. Susikristalizavęs smulkiomis kruopelėmis, jis tampa kietas ir beveik visai baltas.
Barkūno medus. Šviesios spalvos, labai aromatingas ir skanus.
Grikių medus. Raudonai rausvas arba tamsiai rudas, specifinio aromato, aštraus, kartais net kartoko skonio, kristalizuojasi stambiais kristalais. Grikių medus turi daug geležies ir baltymų, todėl tinka vartoti nusilpusiems ir sergantiems mažakraujyste.
Viržių medus. Šviesiai rudos arba rausvai rudos spalvos, o susikristalizavęs - geltonas arba rusvas. Šis medus yra stipraus, bet malonaus kvapo, labai tirštas, ilgai nesikristalizuoja, turi palyginti daug baltymų.
Spygliuočių medus. Tamsus su pušų sakų kvapu, tirštas, tąsus, susikristalizuoja stambiais kristalais. Jame yra daug vitamino C.
Pievų medus. Yra poliflorinis, tai yra surinktas iš daugelio augalų žiedų, malonaus skonio, geltonas arba gelsvai rusvos spalvos. Jame yra daug aromatinių medžiagų, nemažai C ir B grupės vitaminų. Jis vertingas nusilpusiems ir peršalimo ligoms gydyti.
Lipčiaus medus. Surinktas iš amarų išskyrų, skiriasi nuo žiedų medaus. Jame daug dekstrinų, mineralinių medžiagų, sacharorės, mažiau invertuoto cukraus, negu nektaro meduje. Ypač daug lipčiuje yra šarminių metalų - kalio ir natrio druskų. Kadangi lipčiaus meduje mažiau vandens ir daugiau baltymų, dekstrinų, jis 2 - 3 kartus tirštesnis už žiedų medų. Bičių žiemos maistui lipčiaus medus netinka, o žmogui jis labai naudingas.
Baltuškevičius A., Bičių produktai sveikata apiterapija.- Kaunas, 1995
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Patarimai spaudžiant sultis ir konservuojant - • Atrinkite geros kokybės vaisius ir uogas. • Išrinkite pažeistus ir papuvusius vaisius bei uogas. • Paisykite švaros. • Kruopščiai nugriebkite putas! Putose būna bakterijų ir pelėsių. • Stiklainius arba butelius pripilkite iki pat vir...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Žinai, vakar šokau su parašiutu...
- Ir kaip? Adrenalino daug gavai?
- Taip... Daug... Bet kad tu žinotum, per kur jis išsiskiria...