Straipsniai
Pasaulio virtuvės (II dalis)
Gordon Ramsay
Praeitoje dalyje pristačiau savo požiūrį į šių laikų kulinariją ir kaip ekonominis sunkmetis pakeitė mūsų mitybos įpročius. Taip pat pristačiau keturių šalių virtuvės. Šioje dalyje pristatysiu dar šešias virtuves. Be to, prie kiekvienos virtuvės bus galima rasti po vieną receptą.
Didžiosios Britanijos virtuvė
Deja, tradicinė britų virtuvė per daugelį metų neužsitarnavo tokio gero vardo kaip kur kas įdomesnės kitų šalių virtuvės. Tačiau pastaruoju metu keli labai talentingi virėjai sutelkė savo dėmesį į mūsų kulinarinį paveldą ir britų patiekalus grąžino į valgiaraščius.
Aš irgi pabandžiau prisidėti prie šio atgimimo: savo restoranuose siūliau tik britišką maistą ir... sulaukiau stulbinamos atsakomosios reakcijos. Mes galime didžiuotis geriausiais produktais pasaulyje, tik juos reikia tinkamai įvertinti ir panaudoti.
Tikėkimės, kad Jungtinės Karalystės svečiai pajus, jog mūsų maisto gaminimo kultūra yra kai kas daugiau negu keptos žuvys ir skrudintos bulvytės iš greitmaisčio restorano.
(skaitytojai mūsų portale gali susipažinti su Gordono Ramsio sausainių suvožtinio su braškėmis receptu).
Vidurio Rytų virtuvė
Kulinariniu požiūriu vidurio rytai apimas tokias tolimas šalis kaip Alžyras ir Marokas regiono vakaruose, Omanas ir Irakas rytuose.
Jungtinėje Karalystėje gausu restoranų, kuriuose galima paragauti kvapių Šiaurės Afrikos troškinių ir susipažinti su persiška virtuve, neįsivaizduojama be žolelių, prieskonių ir vaisių. Šiandien jau nėra sunku gauti produktų, būtinų ruošiant Vidurio Rytų valgius.
Man ypač patinka meze stalas - prieš pagrindinį patiekalą siūloma šaltų užkandėlių, todėl šeimos nariai ir draugai paragauja įvairių valgių ir pajunta tikrą malonumą.
(skaitytojai mūsų portale gali susipažinti su Gordono Ramsio turkiško jogurtinio pyrago su citrusinių vaisių sirupo receptu).
Kinijos virtuvė
Apsilankymai mūsų mėgstamame kinų restorane visada virsta tikra švente - vaikams ten patinka, o aš juos kiekvieną kartą skatinu paragauti ko nors nauja.
Kadangi Kinija yra didžiulė šalis, nenuostabu, kad įvairių jos regionų virtuvės gana smarkiai skiriasi. Daug kur naudojami produktai yra imbierai, česnakai ir laiškiniai svogūnai.
Kartu su įvairiais sojų padažais jie padeda sukurti skanius valgius. Jei norite išbandyti tik vieną puikų receptą iš Kinijos, rinkitės troškintą kiaulienos šoninę - ji nuostabaus skonio ir tiesiog tirpsta burnoje.
(skaitytojai mūsų portale gali susipažinti su Gordono Ramsio troškintos raudonos kiaulienos šoninės receptu).
Tailando virtuvė
Tailandietiškas maistas nuostabiai kvepia. Tokie produktai kaip žaliosios citrinos, kokosai, citrinžolės ir rūgščiavaisių citrinmedžių lapai viliojamai dvelkia.
Tailandietiškas maistas gali būti ir labai aštrus, tačiau visada išlieka nepaprastai kvapus. Mano manymu, šis itin sveikas maistas tikrai prisideda prie geros savijautos. Pamatysite, kad Tailando, kaip ir Indijos, virtuvė yra kai kas gerokai daugiau negu vien aštrūs troškiniai.
Vienas patarimas: niekada netaupykite rinkdamiesi prastesnius produktus. Svarbiausia tailandietiško maisto ypatybė yra šviežumas, todėl produktai turi būti idealūs.
(skaitytojai mūsų portale gali susipažinti su Gordono Ramsio skrudintos vištienos su anakardžiais receptu).
Indijos virtuvė
Daug keliaudamas po Indiją turėjau progos įsitikinti, koks įvairus tenykštis maistas. Tai lemia ne tik geografinė vietovė. Produktai pasirenkami ir pagal religiją.
Tolimuose Šiaurės Rytuose vietiniams valgiams naudojama kiauliena ir jautiena, tačiau vos ne visoje Indijoje karvė laikoma šventu gyvuliu, todėl jos mėsa nevalgoma. Pietuose, Goa ir Keralos valstijose, indų virtuvė artimesnė tailandietiškajai. Čia naudojami švelnesni prieskoniai ir kokosai.
Mano nuomone, teiginys, jog indiškas maistas tėra skysti prastos kokybės aštrūs troškiniai, nuo kurių gali sprogti galva, yra visiškai klaidingas.
(skaitytojai mūsų portale gali susipažinti su Gordono Ramsio ėrienos ir ryžių plovo receptu).
Amerikos virtuvė
Ką galiu pasakyti apie amerikiečių maistą... Dideles ir gausias porcijas įveiks ne kiekvienas, tačiau būtų neteisinga tvirtinti, kad visi jų valgiai yra sotūs ir sunkiai virškinami.
Daug laiko praleidau Los Andžele. Turėjau restoraną šiame mieste ir Niujorke. Kaip ir daugelyje didelių šalių, kiekviename Amerikos regione maistas labai skiriasi. Pavyzdžiui, Niujorke jis daug europietiškesnis negu kitose valstijose.
Aš tikrai jums patarčiau paragauti aštrių viščiukų sparnelių - jie fantastiški. Nuodėmės verti ir desertai...
(skaitytojai mūsų portale gali susipažinti su Gordono Ramsio Luizianos jūrų gėrybių troškinio receptu).
Šis straipsnių ciklas paremtas naujausia Gordono Ramzio (Gordon Ramsay) knyga "Pasaulio virtuvės", kurią išleido leidykla "Alma Littera".
Straipsnio autorė: Diana
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Įvyniokite dėžutę maistui laikyti į rabarbaro lapą - Įvyniokite dėžutę maistui laikyti arba butelį su gėrimu į rabarbaro lapą. Rabarbaro lapas turi izoliacinių savybių ir gali išlaikyti maisto dėžutę larba gėrimą atšaldytą. Rabarbaro lapo nereikia neštis namo – jį galima palikti gamtoj...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Jei vaikas neturi apetito, paruoštus pietus išmėtykite po visą jo kambarį ir įleiskite ten savo brangutį. Mažylis būtinai ims nuo žemės visokią bjaurastį ir kiš burnon. Greit jis bus sotus - ir lėkščių plauti nereikės.