Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Straipsniai


Paukštiena

2006-11-07 15:49:42

Naminių paukščių mėsoje yra iki 30 procentų baltymų, 30 – riebalų. Paukštieną lengvai virškina mūsų organizmas. Iš paukščių, mūsų virtuvėse turbūt geriausiai žinoma višta. Deja dažnai kalbama apie vištienos mėsoje ir kiaušiniuose esantį didelį cholesterolio kiekį. Neskubėkite atsisakyti šio produkto išsigandę vieno blogo faktoriaus, gal tiesiog daugiau vartokite vitamino C, mažinančio cholesterolio kiekį kraujyje. O tam nereikia kažkokių įpatingų vitaminų dozavimo programų, ar neteko matyti vištienos patieklaų, papuoštų citrinos skiltelėmis?
Šiomis dienomis galime džiaugtis plačia aptarnavimo sfera, gerėjančiu gyvenimu ir vis atsirandančiomis naujienomis. Tad galėdami pamiršti tuos laikus, kai ir mieste gyvendami žmonės kaimuose augino paukščius jūsų dabar nemokinsime kaip nupešti ir išvalyti vištą.
Jau parsineštą vištą iš parduotuvės galime įmesti į orkaitę ir po valandos išsitraukti kažką valgomo. Bet vis tik nepamirškite jos pasūdyti ir įvynioti į foliją ar kepimo popierių. Na, bet kaip ir su visais produktais ir iš paukštienos galite pagaminti daug įdomių patiekalų, kuriems reikės atskiro paruošimo.
Jei virsite, paukštieną dėkite į jau verdantį vandenį. Atsižvelgdami į paukščio masę užvirinkite 1,5 karto daugiau vandens. Naudokite specialius prieskonius vištienai ir įprastus: druską, pipirus. Užvirus vandeniui sumažinkite ugnį ir virkite kol mėsa suminkštėja. Jei norite, kad išvirusi mėsa būtų minkštesnė virdami įpilkite truputį acto. Virta višta ar kiti paukščiai patiekiami sukapoti gabalias, su ryžių garnyru, baltuoju padažu, įvairiuomis daržovėmis.
Jei paukštieną troškinsite, negailėkite sultinio, jo turi būti daug, kad troškinamą paukštį gerai apsemtų. Taip pat naudokite sviestą, citrinos sultis, daug prieskonių. Nuo rūgšties mėsa pasidaro ne tik minštesnė, bet ir baltesnė. Dažnai prieš troškinant, mėsa sukapota gabalais apskrudinama keptuvėje ir tik tada troškinama.
Prieš kepant paukštieną reikia gerai įtrinti prieskoniais ir kepti dideliame riebalų kiekyje. Prie keptos vištienos labai tinka grietinės, bruknių ar juodųjų serbentų padažai. Prie žąsienos ir antienos labai tinka troškinti kopūstai, obuoliai. Išmoningi žmonės kažkada sugalvojo krosnyje ar orkaitėje kepdami nekapotą paukštį, jį pirma prikimšti duonos tešlos, žąsį prikimšti obuolių, citrinos. Žinoma nepamirškite, kad ir paukščio mėsą galima sumalti ir gaminti gerai žinomus patiekalus kaip kotletus, salotas, iš file gaminti vyniotinukus, kepsnelius ir t.t.


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Viktorija, Mina, Vilbutas, Veliuona.

Pasveikink!

Anekdotas

- Kas ateina per Kalėdas?
- Santa Klausas!
- Kas ateina per Vėlykas?
- Vėlykų kiškis!
- Kas ateina per Helovyną?
- Minedas!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą