Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Straipsniai


Šparaginės pupelės

2006-11-07 15:31:01

Miestiečių soduose paplito anksčiau mažai vertintos šparaginės pupelės. Maistui vartojamos ne jų sėklos, bet jaunos ankštys, kol sėklos jose ne didesnės nei kviečio grūdas. Šparaginės pupeles galima skinti du kartus per savaitę. Pirmos derliaus ssaujos mikliai suvartojamos virtuvėje. Bet šparaginės pupelės labai derlingos. Yra keletas jų konservavimo būdų žiemos atsargoms.

Šaldytos. Nupjaustyti abu ankščių galus. Dvi tris minutes ankstis blanširuoti verdančiame vandenyje, nukošti ir atvėsinti. Po to nedideliais kiekiais sudėti į polietileninius maišelius ir dėti į šaldiklį.
Sūdytos. Paruoštas ankštis sudėti į stiklainius ar molinę puodynę ir užpilti sūrimu (litrui vandens du Šaukštai druskos). Aštuonias dienas indus laikyti atvirus, tik pridengti skepetaite. Pu to aprišti ir nešti į rūsį. Žiemą sūdytas ankštis pusdienį mirkyti šaltame vandenyje, kelis kartus perplauti ir vartoti pagal reikalą.
Su pipirais ir pomidorais. Ankštis kelias minutes pavirinti, nukošti ir atvėsinti. Sudėti į stiklainius ar kitokius indus. Užpilti aštriu padažu, kuris daromas iš (vienam ankščių kilogramui) 250 g sumaltų česnakų skiltelių, 0,5 kg papuoštų pomidorų, 50 g druskos ir aštrių pipirų pagal skonį.
Su druska ir actu. Ankštis nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir blanširuoti. Po to sudėti į stiklainius ir užpilti 5 procentų sūrimu (litrui vandens - 50 g druskos). Neužsandarintus stiklainius pusvalandį kaitinti verdančiame vandenyje. Baigiant kaitinti į litrinį stiklainį pilti šaukštą acto esencijos (80 procentų). Jokių prieskonių, cukraus nedėti. Stiklainius užsandarinti. Žiemą sūrimą nupilti. Pupeles perplauti ir pusdienį mirkyti šaltame vandenyje. Skonis bus kaip ką tik skintų. Jas galima virti, kepti, dėti į salotas ir garnyrus prie mėsiškų patiekalų.
Marinuotos. Gabaliukais supjaustytas ankštis pavirinti 10 minučių. Sudėti į stiklainius ir užpilti įprastu karatu marinatu. Stiklainius uždengti ir palaukti, kol atvės, Marinatą nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant pupelių. Taip padarius trečią kartą, stiklainius užsandarinti.


Komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.

Griežtai draudžiama PATIEKALAI.LT paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Patiekalai.lt kaip šaltinį.


PATIEKALAI.LT rekomenduoja

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Viktorija, Mina, Vilbutas, Veliuona.

Pasveikink!

Anekdotas

Užeina asilas į užeigą:
- Man prašome 20 gramų degtinės.
- Kodėl tiek mažai?
- Man tik dėl kvapo, o kvailumo man ir taip užtenka.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą