Straipsniai
Šparaginės pupelės
Miestiečių soduose paplito anksčiau mažai vertintos šparaginės pupelės. Maistui vartojamos ne jų sėklos, bet jaunos ankštys, kol sėklos jose ne didesnės nei kviečio grūdas. Šparaginės pupeles galima skinti du kartus per savaitę. Pirmos derliaus ssaujos mikliai suvartojamos virtuvėje. Bet šparaginės pupelės labai derlingos. Yra keletas jų konservavimo būdų žiemos atsargoms.
Šaldytos. Nupjaustyti abu ankščių galus. Dvi tris minutes ankstis blanširuoti verdančiame vandenyje, nukošti ir atvėsinti. Po to nedideliais kiekiais sudėti į polietileninius maišelius ir dėti į šaldiklį.
Sūdytos. Paruoštas ankštis sudėti į stiklainius ar molinę puodynę ir užpilti sūrimu (litrui vandens du Šaukštai druskos). Aštuonias dienas indus laikyti atvirus, tik pridengti skepetaite. Pu to aprišti ir nešti į rūsį. Žiemą sūdytas ankštis pusdienį mirkyti šaltame vandenyje, kelis kartus perplauti ir vartoti pagal reikalą.
Su pipirais ir pomidorais. Ankštis kelias minutes pavirinti, nukošti ir atvėsinti. Sudėti į stiklainius ar kitokius indus. Užpilti aštriu padažu, kuris daromas iš (vienam ankščių kilogramui) 250 g sumaltų česnakų skiltelių, 0,5 kg papuoštų pomidorų, 50 g druskos ir aštrių pipirų pagal skonį.
Su druska ir actu. Ankštis nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir blanširuoti. Po to sudėti į stiklainius ir užpilti 5 procentų sūrimu (litrui vandens - 50 g druskos). Neužsandarintus stiklainius pusvalandį kaitinti verdančiame vandenyje. Baigiant kaitinti į litrinį stiklainį pilti šaukštą acto esencijos (80 procentų). Jokių prieskonių, cukraus nedėti. Stiklainius užsandarinti. Žiemą sūrimą nupilti. Pupeles perplauti ir pusdienį mirkyti šaltame vandenyje. Skonis bus kaip ką tik skintų. Jas galima virti, kepti, dėti į salotas ir garnyrus prie mėsiškų patiekalų.
Marinuotos. Gabaliukais supjaustytas ankštis pavirinti 10 minučių. Sudėti į stiklainius ir užpilti įprastu karatu marinatu. Stiklainius uždengti ir palaukti, kol atvės, Marinatą nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant pupelių. Taip padarius trečią kartą, stiklainius užsandarinti.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip nulupti dešrą - Jei rūkytą dešrą sunku nulupti, ją pusę min. palaikykite šaltame vandenyje....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Užeina asilas į užeigą:
- Man prašome 20 gramų degtinės.
- Kodėl tiek mažai?
- Man tik dėl kvapo, o kvailumo man ir taip užtenka.