Straipsniai
Svogūnas ne tik virtuvėje
Svogūnai – labai seni ir populiariausi prieskoniai. Aštrus jų kvapas ir skonis žadina apetitą. Svogūnuose gausu vitaminų, mineralinių druskų, organinių rūgščių, eterinių aliejų. Tačiau labiausiai jie vertinami dėl juose esančių fitoncidų, kurie naikina dizenterijos bakterijas, streptokokus ir tuberkuliozės sukėlėjus.
Profilaktiškai sultis reikia gerti po šaukštelį prieš kiekvieną valgį. Keptas svogūnas, uždėtas ant voties, tuoj pat ją sunaikina. Nuo kosulio šešis kartus per dieną reikia suvalgyti po šaukštą svogūno košelės, sumaišytos su medumi.
Sloguojant padeda tokia procedūra – pasūdytame vandenyje pakaitintas kojas nusausinti ir padus įtrinti šviežiu svogūnu. Nuo kosulio nakčiai reikia krūtinę įtrinti pasigamintu tepaliuku iš sutarkuoto svogūno, sumaišyto su žąsies taukais. Svogūnas mažina kraujo krešėjimą, todėl tinka valgyti pagyvenusiems žmonėms, sergantiesiems kraujagyslių ligomis, ateroskleroze. Šių daržovių reikia vengti sergantiems kepenų, inkstų, skrandžio ligomis.
"Sekundė"
sveikatossodas.lt
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Bulvių skutimas - Prieš skutant bulves, kad rankos neįjuostų, suvilgykite jas actu ir leiskite nudžiūti. Bulves pjaustykite tik nerūdijančiu peiliu....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vieną kartą susitiko latvis ir žemaitis. Žemaitis klausia kaip latviškai medis. “Koks.” “Bet koks ąžuolas, pušis, bet koks…” “Koks.” Aš tau sakau, bet koks.” Susinervavęs latvis davė žodynėlį nueina žemaitis namo atsiverčia, o ten parašyta: lietuviškai medis, latviškai koks.