Straipsniai
Vitaminas B12
Vitaminas B12 - vandenyje tirpstantis vitaminas, kurio sudėtyje yra kobalto. Šio vitamino reikia raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, nervų sistemos veiklai, vaikų augimui ir vystymuisi, nervų dengiamojo audinio (mielino) gamybai. Vitamino trūkumas gali sukelti anemiją, taip pat gali pradėti degeneruoti nervų ląstelės ir atsirasti negrįžtami pokyčiai. Vitamino B12 trūkumas pasireiškia dideliu nuovargiu, dusimu, neatsparumu infekcijoms, žaizdomis ant liežuvio ir menstruacinio ciklo sutrikimais.
Vitaminas B12 gaminamas organizme (storojoje žarnoje), o jo likučiai iš žarnų absorbuojami atgal į kraują (kitų B grupės vitaminų perteklius šalinamas su šlapimu); dažnai reabsorbuojamos vitamino B12 kiekis yra didesnis už vitamino kiekį gaunamą su maistu (yra teorijų, kurios teigia jog su maistu pasisavinamo vitamino B12 gauti neįmanoma).
Vitamino B12 yra mėsoje, pieno produktuose, kiaušiniuose, spėjama, kad jo pakankamai yra sojos produktuose, jūros dumbliuose (ypač spirulinoje) ir jūros kopūstuose. Vitaminas B12 suyra fermentavimo (pvz. jogurto), virimo metu.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Patarimai spaudžiant sultis ir konservuojant - • Atrinkite geros kokybės vaisius ir uogas. • Išrinkite pažeistus ir papuvusius vaisius bei uogas. • Paisykite švaros. • Kruopščiai nugriebkite putas! Putose būna bakterijų ir pelėsių. • Stiklainius arba butelius pripilkite iki pat vir...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Kas ateina per Kalėdas?
- Santa Klausas!
- Kas ateina per Vėlykas?
- Vėlykų kiškis!
- Kas ateina per Helovyną?
- Minedas!