Straipsniai
Vitaminas E
Vitaminas E - riebaluose tirpstantis vitaminas. Šis vitaminas yra svarbiausias antioksidantas (medžiaga, neutralizuojanti kenksmingą laisvųjų radikalų poveikį. Laisvieji radikalai yra įvairių organizme vykstančių cheminių reakcijų liekanos, kurios ardo ląstelių audinius ir gali smarkiai kenkti bendrai sveikatos būklei.)
Vitaminas E taip pat yra svarbus riebalų ir cholesterino apykaitai organizme. Vitamino E trūkumas žmogaus organizme labai retai pasitaiko - tačiau taip gali pasitaikyti dėl ypatingai prastos mitybos, genetinių sutrikimų arba jei organizmas nesugeba pasisavinti riebalų. Trūkstant vitamino E, dažniausiai kenčia nervų sistema - sutrinka pusiausvyra, galūnių nervų jautrumas, atsiranda raumenų silpnumas, pažeidžiama akies rainelė.
Vitamino E randama beveik visuose augaliniuose aliejuose - palmių, saulėgrąžų, kukurūzų, sojų ar alyvų; taip pat riešutuose, saulėgrąžų sėklose, kviečių gemaluose, nešlifuotose kruopose, žuvyje, žemės riešutų svieste ir žaliose lapinėse daržovėse.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Padažą salotoms pasigaminkite patys - Padažą salotoms nedidelėmis sąnaudomis galite pasigaminti patys. Sumaišykite citrinos sultis su alyvų aliejumi, įberkite cukranendrių cukraus ir įdėkite grūsto česnako. Skonį galite įvairinti kitais prieskoniais, pvz., šviežiais prieskonin...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Simai, tu baigei rašyti diktantą - parašei patį paskutinį sakinį. Ką reikia parašyti gale? - Dešimt.