Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Antioksidantai


Antioksidantai –medžiagos, kurios pailgina maisto produkto vartojimo laiką, apsaugodamos nuo gedimo, kurį sukelia oksidacija. Pvz.; E300- E302 askorbo rūgštis ir jos natrio, kalcio druskos – naudojamos pieno, grietinės milteliams, mėsos gaminiams, cukraus gaminiams, vynams, gaiviesiems gėrimams ir t.t. Konservantai - medžiagos, kurios pailgina maisto produkto vartojimo laiką, apsaugodamos nuo gedimo. Pavyzdžiui, E 200, E 202, E203 sorbo rūgštis ir jos kalio, kalcio druskos naudojamos fermentiniams sūriams, vaisių sultims ir koncentratams, salotų padažams ir majonezams, moliuskų, krevečių ir kitų vėžiagyvių gaminiams. 

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Rimbertas, Gedvydas, Dovilė, Zenonas, Ksavera, Anna.

Pasveikink!

Anekdotas

Rytinė rikiuotė. Generolas visus kareivius nusiveda prie skardžio.
- Eilinis Petras, tris žinksnius į priekį. Rankas į šonus ir dar vieną žingsnį, - sako generolas.
Tas tik “Aaaaaa” ir nukrito žemyn.
- Eilinis Jonas, du žingsnius į kairę. Ištiest vieną koją į dešinę ir keturis žinksnius į priekį.
Tas tik “Aaaaa” ir nukrenta žemyn.
- Eilinis Kęstas, rankas į viršų. Žingsnį į dešinę ir keturis žingsnius į priekį.
Tas tik “Aaaaaaaa” ir nukrekta žemyn.
Tada pasigirsta balsas per garsiakalbį “Valgyt!”
Generolas sako:
- Vėl tas virėjas.. Net rytais negali tetrio pažaist!!!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą