Patiekalai.lt
Žodynas
Anyžiai
Anyžiai - tai prinokę vienmečio žolinio augalo vaisiai. Jie auginami visose pasaulio šalyse. Tai prieskoninė žolė. Vertingiausia anyžių sudėtinė dalis yra eterinis aliejus, į kurio sudėtį įeina anetolis (80-90%) ir metilchavikolis (iki 10%). Be šių pagrindinių komponentų dar yra anyžių ketono, anyžių aldehido, anyžių rūgšties ir kt.
Anyžių vaisiai vartojami kaip prieskoniai duonos kepimo, konditerijos pramonėje, kulinarijoje, likerio, degtinės gamyboje.
Anyžių vaisiai vartojami kaip prieskoniai duonos kepimo, konditerijos pramonėje, kulinarijoje, likerio, degtinės gamyboje.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vėžliukas rabždinasi į medį, kabinasi, vis užkliūva, tačiau šiaip taip užsikaria ant šakos ir nuo jos šoka žemyn. Išskėtęs letenėles pamosuoja ir trenkiasi į žemę. Paskui vėl ropoja į medį, vėl šoka ir vėl lipa… Visa tai stebi iš lizdo paukščių pora. Vienas ir sako: - Klausyk, jau turbūt laikas pasakyti mūsų vaikui, kad jis įsūnytas…