Patiekalai.lt
Žodynas
Austrės
Austrės yra vieni labiausiai vertinamų moliuskų. Tai dietinis, subalansuotas ir nekaloringas produktas, nors jose ir gausu baltymų bei angliavandenių. Austrės perfiltruoja vandenį, kuriame daug mineralų ir vitaminų, jose, kaip ir špinatuose, labai daug folio rūgšties, kurios dažniausiai labai trūksta vyresnio amžiaus žmonėms. Gyvos austrės yra užsidariusios, jos atidaromos specialiu austrių peiliu, laikant austrę servetėle, nes austrių kraštai yra aštrūs ir galima susižeisti. Valgomos užlašinus kelis lašus citrinos sulčių ar tabasko padažo, apibarsčius šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Prie jų tinka juoda duona su sviestu. Taip pat austres galima su įvairiais priedais (sviestu, vynu, prieskoniais, prieskoniniais žalumynais, padažais, rūkytu kumpiu) kepti orkaitėje ar keptuvėje, ant grotelių, virti, lukštentas dėti į sriubas, įdarus ir padažus. Keptos austrės valgomos su prancūzišku batonu, prie jų geriamas atšaldytas baltas burgundiškas vynas.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Fondiu aliejaus įkaitinimas - Pasirūpinkite, kad neperkaitintumėte aliejaus. Patariama iš pradžių pakaitinti aliejų ant viryklės (iki 180 °C). Jei neturite termometro, įmeskite į aliejų mažą gabalėlį duonos. Jei jis per minutę paruduos, vadinasi aliejus pasiek...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Petriukas pareina namo nuliūdęs. Tėtis klausia:
- kas atsitiko?
- tave vėl kviečia į mokyklą.
- Petriuk, neturiu aš laiko.
- taip tėti, nėra čia ko po griuvėsius vaikščioti