Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Austrės


Austrės yra vieni labiausiai vertinamų moliuskų. Tai dietinis, subalansuotas ir nekaloringas produktas, nors jose ir gausu baltymų bei angliavandenių. Austrės perfiltruoja vandenį, kuriame daug mineralų ir vitaminų, jose, kaip ir špinatuose, labai daug folio rūgšties, kurios dažniausiai labai trūksta vyresnio amžiaus žmonėms. Gyvos austrės yra užsidariusios, jos atidaromos specialiu austrių peiliu, laikant austrę servetėle, nes austrių kraštai yra aštrūs ir galima susižeisti. Valgomos užlašinus kelis lašus citrinos sulčių ar tabasko padažo, apibarsčius šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Prie jų tinka juoda duona su sviestu. Taip pat austres galima su įvairiais priedais (sviestu, vynu, prieskoniais, prieskoniniais žalumynais, padažais, rūkytu kumpiu) kepti orkaitėje ar keptuvėje, ant grotelių, virti, lukštentas dėti į sriubas, įdarus ir padažus. Keptos austrės valgomos su prancūzišku batonu, prie jų geriamas atšaldytas baltas burgundiškas vynas.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė.

Pasveikink!

Anekdotas

Ar žinot tokią gudrybę: jei auksinę žuvelę padėti ant keptuvės,
norų skaičius padidėja iki penkiasdešimties.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą