Žodynas
Avietė
Avietė (Rubus subgen. Idaeobatus) - erškėtinių (Rosaceae) šeimos augalų gervuogių (Rubus) pogentė. Tai statūs krūmai su nevienodai gausiai dygliuotais, šeriuotais arba liaukingais stiebais. Lapai dažniausiai trilapiai arba plunksniški. Prinokę vaisiai lengvai atsisikiria nuo žiedsosčio.
Lietuvoje auga šios rūšys:
* Paprastoji avietė (Rubus idaeus).
* Raudondyglė avietė (Rubus phoenicolasius)
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Prieskonių vartojimas su Aviena - Juodieji pipirai Baltieji pipirai Žalieji pipirai Uoginė paprika Česnakiniai pipirai Universalūs prieskoniai Kadagio uogos Mairūnai Mėtos Peletrūnai Rozmarinai...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kalbasi rusų ir anglų mokslininkai. Anglas sako: - Kasinėjimai parodė, kad Anglijoje 18 a. jau buvo telegrafas. Mes radome gabaliuką vielos. -O pas mus nieko nerado. Tai įrodo, kad tuo metu Rusijoje jau buvo bevielis telegrafas.