Žodynas
Brokoliai
Brokoliai - kopūstinė daržovė, biochemine sudėtimi ir maistinėmis savybėmis pralenkianti kitas kopūstų rūšis. Juose vitamino C susikaupia dvigubai, o karotino beveik 50 kartų daugiau negu žiediniuose kopūstuose. Kalio, magnio ir geležies kiekiu brokoliai aplenkia visus kitus kopūstus.
Maistui naudojami brokolių žiedynai su 15-20 cm ilgio žiedstiebiais žali, virti, kepti, troškinti. Iš jų gaminamos salotos, sriubos, apkepai.
Ruošiant salotas brokolius galima maišyti su morkomis, svogūnais, agurkais, pomidorais, paprika, salierais, žaliaisiais žirneliais, petražolių lapeliais, krapais.
Prieš gaminant patiekalus, brokoliai 15 min. pamerkiami į parūgštintą vandenį. Kad išliktų ryški žalia spalva brokoliai verdami pasūdytame ir truputį parūgštintame vandenyje neuždengtame puode. Iš 100 g šviežių brokolių gauname tik 36 kcal.
Ar žinote, kad:
brokoliai laikomi jauninančia priemone, pristabdančia aterosklerozės vystymąsi,
brokoliai yra lengvai virškinami nes turi mažai ląstelienos, todėl tinka ir sergantiems skrandžio bei žarnyno ligomis,
vienas brokolių krūmelis gali 3-4 savaites išmaitinti vieną žmogų, nes nuskynus vieną žiedyną, išaugina dar 5-6,
maistui naudojami šaldyti ir džiovinti brokoliai.
www.foodsubs.com
knyga "Didžioji kulinarijos enciklopedija"
receptai.ten.lt
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta - Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti sužiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu per sietelį; ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Skamba telefonas: - Alio. - Čia Bazė? - Ne jūs ne ten pataikėte, čia raketinė bazė! - Čia jūs ne ten pataikėte! Kas užmokės už mano sandėliuką????