Žodynas
Česnakų-sultys
Rekomenduojamos esant bendram organizmo nusilpimui, kankinant nemigai, sergant hipertonine liga, reumatu, angina, enteritu, kolitu, žarnyno atonija. Česnakų sultys žadina apetitą, skatina skrandžio sulčių ir šlapimo išsiskyrimą, gerai išvalo bronchus nuo susikaupusių gleivių, ir skatina toksinų pasišalinimą per odą. Česnako sulčių negalima vartoti sergant epilepsija ir inkstų ligomis. Sultys spaudžiamos iš šviežių česnako svogūnėlių rugsėjo men. Geriamos po 1 desertinį arba arbatinį šaukštelį su tokiu pat kiekiu medaus.
Dėl jose esančių garstyčių aliejaus bei kitų organizmui būtinų mikroelementų česnakų sultys daro teigiamą poveikį visam organizmui - nuo apetito stimuliavimo ir skrandžio sulčių išsiskyrimo gerinimo iki žarnyno persitaltikos sustiprinimo bei geresnio šlapimo išsiskyrimo.
Eteriniai česnako aliejai puikiai išvalo nosiaryklėje, plaučiuose ir bronchuose susikaupusias gleives, per odos poras padeda išsiskirti organizme susikaupusioms nuodingoms medžiagoms.
Česnakų sultys efektyvios kovojant su žarnyno parazitais, dizenterija. Vienas didžiausių šių sulčių pranašumų - tai, jog jose yra reto mikroelemento germanio, kuris teigiamai veikia senstantį organizmą pašalindamas iš jo cholesterolio perteklių, apvalydamas kraujagysles nuo besikaupiančių druskų bei cholesterolio plokštelių. Ne veltui česnakas yra viena iš Tibeto jaunystės recepto sudedamųjų dalių.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Plikyta tešla - Iš plykytos tešlos pagamintus skanėstus rekia iškarto suvalgyti, nes ilgai laikomi jie pasidaro ne itin malonaus skonio. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Tėte, parodyk man multitaskinga windows’95.
- Pasitrauk, dabar disketę formatuoja…