Žodynas
Cukinija
Cukinija (zucchini; courgette; Italian marrow squash)
Populiariausias vasarinis moliūgas - cukinija - gali būti patiekta žalia, troškinta, kepta, kepta grilyje ar net kaip pyrago įdaras.
Populiariausios žalios cukinijos, bet kai kuriose parduotuvėse galima rasti geltonų.
Pakaitalai:
cocozelle ARBA geltonas (yellow) moliūgas ARBA pattypan moliūgas (ypač įdaryti) ARBA chayote moliūgas (virtas; verdamas ilgiau; puikiai tinka įdaryti; pirma nulupti) ARBA baklažanas ARBA cucuzza ARBA morkos ARBA moliūgas (puikus pakaitalas, kai cukinija naudojama pyragams ar duonoms kepti)
1 vidutinė cukinija = 1 puodelis supjaustytų gabaliukų
www.foodsubs.com
knyga "Didžioji kulinarijos enciklopedija"
receptai.ten.lt
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Be cukraus iškepta duona - Net jei norite išsikepti duonos be cukraus, į ½ l tešlos reikia įpilti 2 valgomuosius šaukštus sirupo. Tešlai kylant, mielės „suvalgo” sirupą ir iškepusi duona būna be cukraus. Pabandykite ir pastebėsite daug skirtumų tarp duonos, iškep...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Brigadininkas bara statybininką:
- Aš tau gi sakiau, negerk daugiau!!!
- Tai aš daugiau ir negėriau, o kaip visada...