Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Dekantavimas


(skysčio perpylimas norint atskirti nuosėdas)
Prieš geriant aukščiausios kokybės vynus, reikėtų juos perpilti į grafiną. Tik tada jie atskleis savo tikrąjį aromatą, o nuosėdos liks butelyje.

Butelis įdedamas gulsčiai į pintinėlę ir atsargiai atkemšamas. Butelio kaklelis įkišamas į grafino angą ir pradedama atsargiai, pamažu pilti vyną. Šitaip jis gauna oro ir atskleidžia savo aromatą.

Kai tik vynas tolygiai pradeda tekėti į grafiną, butelio kaklelis palaikomas virš žvakės liepsnos ir po to pilama greičiau. Grafinas laikomas gulsčiai, vynas turi lėtai tekėti indo vidine sienele, kad gautų daugiau oro.

Kai tik žvakės šviesoje pasirodo pirmosios nuosėdos, iškart nustojama pilti. Didesniems buteliams perpilti naudojamas dekantavimo stovas.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Matilda, Darmantas, Karigailė.

Pasveikink!

Anekdotas

Miške atidaroma nauja parduotuvė. Visi žvėrys išsirikiuoja į eilę ir laukia. Apie 9val. ryto pasirodes ežiukas bando prasmukti į priekį. Lokys kad suriks: - Ežį, ką čia sau galvoji! Marš į eilę! Ežiukas išsigandęs nueina. Antrą dieną vėl tas pats - visi žvėrys trypčiojia eilėje, o ežys bando prasibrauti be eilės. Lokys vėl kad suriks: - Po galais, ežį, kiek galima kartot?! Marš į eilės galą! Susinervinęs ežiukas burba: - Atrodo, parduotuvės ir šiandien neatidarysiu...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą