Žodynas
Dekantavimas
(skysčio perpylimas norint atskirti nuosėdas)
Prieš geriant aukščiausios kokybės vynus, reikėtų juos perpilti į grafiną. Tik tada jie atskleis savo tikrąjį aromatą, o nuosėdos liks butelyje.
Butelis įdedamas gulsčiai į pintinėlę ir atsargiai atkemšamas. Butelio kaklelis įkišamas į grafino angą ir pradedama atsargiai, pamažu pilti vyną. Šitaip jis gauna oro ir atskleidžia savo aromatą.
Kai tik vynas tolygiai pradeda tekėti į grafiną, butelio kaklelis palaikomas virš žvakės liepsnos ir po to pilama greičiau. Grafinas laikomas gulsčiai, vynas turi lėtai tekėti indo vidine sienele, kad gautų daugiau oro.
Kai tik žvakės šviesoje pasirodo pirmosios nuosėdos, iškart nustojama pilti. Didesniems buteliams perpilti naudojamas dekantavimo stovas.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Sulčių spaudimas - Prieš spausdami sultis, apelsinus, greipfrutus ir citrinas paridenkite ant stalo, tada išspausite daugiau ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
-Kaip gyveni? -Kaip laive: platūs horizontai, dingti nėra kur, pykina bet plaukiu. -Kaip prie Lenino: nevalgydina ir nelaidoja. -Kaip gilė: aplink kelmai ir kiekviena kiaulė ruošiasi tave suėsti. -Kaip bulvė: jei žiemą nesuvalgė, tai pavasarį pasodins. -Kaip indėnas: vaikštau pliku užpakaliu, turiu vadą ir nieko nevalgau. -Kaip saga: kiekvieną dieną į kilpą. -Vienu žodžiu kaip pasakoje: kuo toliau tuo baisiau.