Žodynas
Džiugas
Sūris Džiugas
Vidutinio riebumo labai kietas fermentinis sūris, pagamintas iš normalizuoto pagal riebumą ir pasterizuoto karvių pieno, jį sutraukinus fermentiniais preparatais ir vėliau nutrauką bei sūrio masę specialiai apdirbant ir nokinant. Produktas pasižymi tokiomis charakteristikomis:
• išvaizda - žemo cilindro formos, pjūvyje masė pasižymi marmuriškumu,
• spalva - gelsva su pilkšvu atspalviu,
• kvapas - nestipriai išreikštas, gaivus, pieno rūgšties ir džiovinto sūrio kvapas,
• skonis - nestipriai išreikštas, gaivus, pienarūgštis, su jaučiamu džiovinto varškės sūrio
skoniu,
• konsistencija – kietoka, gurgždi, kruopėta, lipni,
• riebumas – nuo 39 iki 40 % sausose sūrio medžiagose,
• Mg kiekis - ne mažiau kaip 550 mg sausose sūrio medžiagose,
• Ca kiekis - ne mažiau kaip 15 000 mg sausose sūrio medžiagose.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Lašišos atšildymas - Šaldyta lašiša turi būti atšildoma pamažu, šaldytuve. Paprastai tai trunka 1-2 dienas. Tuomet mėsa nepraras skonio ir stangrumo....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina flegma į įdarbinimo agenturą ir sako:
-Pasiuuuulyykiittt maaannn koookii nooorrrsss darrrbbbaaą.
-Aš jums nieko negaliu pasiulyt,jus gi flegma...
-Bett mmaaann rrreeiikkkiiaa daaarrbbooo.
Žmogelis varto žurnalą ir klausia flegmos:
-Ar tinka tau toks darbas- vėžlius prižiūrėti?
-Žiinnooommaa.
Kitą dieną galvoja žmogelis reikia pažiurėti, kaip tam flegmai sekasi. Ateina, ogi žiuri, varteliai atidaryti, nei vieno vėžlio nebėra.Klausia žmogelis:
-O kur visi vėžliai pradingo?
-Aššš varrteelius atidariauuu, o jie tik šuch such ir nėraaa....