Žodynas
Džiugas
Sūris Džiugas
Vidutinio riebumo labai kietas fermentinis sūris, pagamintas iš normalizuoto pagal riebumą ir pasterizuoto karvių pieno, jį sutraukinus fermentiniais preparatais ir vėliau nutrauką bei sūrio masę specialiai apdirbant ir nokinant. Produktas pasižymi tokiomis charakteristikomis:
• išvaizda - žemo cilindro formos, pjūvyje masė pasižymi marmuriškumu,
• spalva - gelsva su pilkšvu atspalviu,
• kvapas - nestipriai išreikštas, gaivus, pieno rūgšties ir džiovinto sūrio kvapas,
• skonis - nestipriai išreikštas, gaivus, pienarūgštis, su jaučiamu džiovinto varškės sūrio
skoniu,
• konsistencija – kietoka, gurgždi, kruopėta, lipni,
• riebumas – nuo 39 iki 40 % sausose sūrio medžiagose,
• Mg kiekis - ne mažiau kaip 550 mg sausose sūrio medžiagose,
• Ca kiekis - ne mažiau kaip 15 000 mg sausose sūrio medžiagose.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kepant obuolius - Kepamus obuolius aptepkite sviestu, tada jie nesusiraukšlės....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ėjo karta trys blondinės. Pamatė upę. Ir nežino, kaip pereiti. Staiga atplaukė auksinė žuvelė ir pasiūlė išpildyt tris norus. Viena blondinė panoro mokėti plaukti - ir perplaukė upę. Antra norėjo, kad atsirastų valtis - ir perplaukė per upę. Trečia užsimanė būti brunete - ir perėjo per tiltelį, kuris buvo virš upės.