Žodynas
Figos
Šis vienas seniausių kultūrinių augalų kilęs iš Mažosios Azijos. Minimas Egipto pergamentuose, Senajame testamente. Kriaušės formos vaisiai žalsvai geltona (ar net violetinė) žieve ir trumpu kietu kotu. Minkštimas rausvas, su mažomis valgomomis sėklelėmis. Sunokę vaisiai yra salsvo skonio, kvapnūs. Vaisius rekomenduojama valgyti sergantiems mažakraujyste, kvėpavimo takų ligomis. Šie vaisiai skatina skrandžio ir žarnyno veiklą. Figos valgomos su žieve ir sėklomis, žalis ir virtos.
Vartojimas
Prieš patiekiant, vaisius galima nuplikyti verdančiu vandeniu, kad butų minkštesni. Supjaustytas griežinėliais figas tinka valgyti su sūriu, kumpiu ar rūkyta dešra. Desertui skirtas figas galima perpjauti ir pamirkyti vyšnių gėrime ar konjake. Atvėsintos figos patiekiamos su plakta grietinėle. Žalios (termiškai neapdorotos) figos valgomos be jokių priedų, tik gerai atvėsintos.
Desertas su figomis
Per pus supjaustytas figas užpilti likeriu, konjaku, aviečių arba citrinų sultimis. Galima valgyti ir su apelsinų marmeladu bei viskiu. Verta išbandyti ir figas su plakta grietinėle ar vanilės padažu. Šviežias figas trumpai pavirinti saldžiame vandenyje su trupučiu citrinų sulčių. Dar į karštą viralą įpilti taurę portveino.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad žuvis nesuirtų - Kad kepama žuvis nesuirtų, pasūdykite ją prieš 10-15 minučių...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kartą susirinko šešetas aklų dramblių ir spėlioja, į ką panašus žmogus. Vienas iš jų palietė žmogų koja ir tarė:
-Kažkoks mažas ir paplokščias.
Paskui kiti penki irgi palietė žmogų koja ir pritarė:
-Tikrai mažytis ir paplokščias.