Patiekalai.lt
Žodynas
Garstyčios
Garstyčios priklauso aliejinėms kultūroms. Tai vienmetis žolinis augalas. Iš garstyčių sėklų spaudžiamas aliejus, o iš išspaudų gaminami garstyčių milteliai, kurie panaudojami stalo garstyčioms paruošti. Garstyčių sėklose būna nuo 23 iki 47% aliejaus. Iš išspaudų gaminami garstyčių milteliai. Svarbiausia sudėtinė garstyčių miltelių dalis yra trigliukozidai - sinigrinas (juodosiose ir sarepto garstyčiose) bei sinalbinas (baltosiose garstyčiose). Šios medžiagos suteikia garstyčioms aštrų, pikantišką skonį. Parduotuvėse prekiaujama garstyčių milteliais ir stalo garstyčiomis. |
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Trynių laikymas - Jeigu netyčia ruošiant patiekalus jum reikėjo tik baltymų ir liko nusuvartotų trynių, juos kurį laiką galite juos palaikyti šaldytuve užpyje šaltu vandeniu....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Džigitas nestoja prie perėjų, nes “lūzerių” praleidimas yra gėda. Džigitas pats žino kam yra pirmenybė ir kieno kelias pagrindinis. Apie pagrindinius kelius žr. Bendrieji principai. Džigitas visada gali pastatyti pėstijį į vietą.