Patiekalai.lt
Žodynas
Grietinė
Grietinė - rūgštus riebaus pieno produktas. Gaunamas iš normalizuotos grietinėlės, suraugintos grynais pieno rūgšties mikroorganizmais. Lietuvoje gaminana 10% (dietinė), 20, 25, 30, 36, ir 40% grietinė. Turi gryną pieno rūgšties skonį ir kvapą su ryškiu pasterizacijos prieskoniu ir kvapu. Jos masė gana tiršta, balta su gelsvu atspalviu. Gaminama aukščiausios ir I rūšies grietinė. Aukščiausios rūšies grietinės rūgštumas 65-90 °T (Ternerio laipsnių), I rūšies 65-110 °T.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ant upės kranto stovi žvejys. Priplaukia prie jo krokodilas ir klausia:
- Kimba?
- Ne.
- Eitum geriau išsimaudyti!..