Žodynas
Grietinėlė
Grietinėlė - riebus pieno produktas. Gaunamas iš separuoto pieno arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.
Grietinėlė daroma nepasterilizuota, pasterilizuota ir sterilizuota 10, 20 ir 35% riebumo. Šviežia grietinėlė būna salsva, vienodos kondistencijos, balta su gelsvu atspalviu.
* 10% riebumo grietinėlės rūgštumas <19 °T (ternerio laipsnių),
* 20% - 18-19 °T,
* 35% - 16-17 °T.
Be pieno riebalų, grietinėlėje yra:
* baltymų - 2,4-3,4%
* laktozės - 2,7-4,2%
* mineralinių mrdžiagų - 0,2-0,6%
* vitaminų A, B, E
Energetinė vertė 5-15 kJ/g.
Iš grietinėlės daroma grietinė, sviestas, ledai. Grietinėlė naudojama pienui normalizuoti, naminiam sūriui gaminti.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip priversti pyrago gabalėlius slysti - Ketinate patiekti pyragą su įdaru viduryje? Tada iš pradžių ant švaraus ir sauso serviruoti skirto indo dugno užberkite ploną sluoksnį cukraus pudros. Ji padės gabalėliams lengviau „slysti” pjaustant pyragą. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Gimus vaikui, aš supratau 10 neginčijamų tiesų:
1. Rėkiančio trejų metų vaiko balsas tris kartus garsesnis už trijų
suaugusių.
2. Viskas kas saugoma nepasiekiamose vietose pasiekiama per 28 sekundes.
3. Lūpdažiai gan skanūs…kuo ryškesni, tuo skanesni.
4. Su dantų pastos tūtele galima nudažyti puse sienos ir duris.
5. Skalaujant jūrų kiaulytę skalbimo mašinoje – ji vemia.
6. Skėtis niekada neatstos parašiuto.
7. Pirmieji suplyšta patys svarbiausi dokumentai.
8. Į skrandį telpa trys didžiulės porcijos ledų, bet į jį niekada netelpa
viena mažytė lėkštutė sriubos.
9. Superklijai iš tiesų klijuoja viską.
10. Gaisrininkai atvažiuoja per 10 min...