Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Grietinėlė


GrietinėlėGrietinėlė - riebus pieno produktas. Gaunamas iš separuoto pieno arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.

Grietinėlė daroma nepasterilizuota, pasterilizuota ir sterilizuota 10, 20 ir 35% riebumo. Šviežia grietinėlė būna salsva, vienodos kondistencijos, balta su gelsvu atspalviu.

    * 10% riebumo grietinėlės rūgštumas <19 °T (ternerio laipsnių),
    * 20% - 18-19 °T,
    * 35% - 16-17 °T.

Be pieno riebalų, grietinėlėje yra:

    * baltymų - 2,4-3,4%
    * laktozės - 2,7-4,2%
    * mineralinių mrdžiagų - 0,2-0,6%
    * vitaminų A, B, E

Energetinė vertė 5-15 kJ/g.

Iš grietinėlės daroma grietinė, sviestas, ledai. Grietinėlė naudojama pienui normalizuoti, naminiam sūriui gaminti.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Liucija, Odilija, Kastautas, Eiviltė, Otilija, Kastytis.

Pasveikink!

Anekdotas

Gyvūnų paroda. Šalia papūgos narvelio stovi šeimininkas, o papūga kas pusvalandį šeimininkui: DURNIUS. Praeina pusė valandos ir vėl: DURNIUS. Šeimininkui "užkniso", ir, kai tik pasibaigė paroda, tas paėmė narvelį į rankas ir pakratė, Papūga valosi dulkes nuo savo plunksnų ir sako: koks žemės drebėjimas buvo... o durnius vistiek gyvas liko.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą