Žodynas
Grietinėlė
Grietinėlė - riebus pieno produktas. Gaunamas iš separuoto pieno arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.
Grietinėlė daroma nepasterilizuota, pasterilizuota ir sterilizuota 10, 20 ir 35% riebumo. Šviežia grietinėlė būna salsva, vienodos kondistencijos, balta su gelsvu atspalviu.
* 10% riebumo grietinėlės rūgštumas <19 °T (ternerio laipsnių),
* 20% - 18-19 °T,
* 35% - 16-17 °T.
Be pieno riebalų, grietinėlėje yra:
* baltymų - 2,4-3,4%
* laktozės - 2,7-4,2%
* mineralinių mrdžiagų - 0,2-0,6%
* vitaminų A, B, E
Energetinė vertė 5-15 kJ/g.
Iš grietinėlės daroma grietinė, sviestas, ledai. Grietinėlė naudojama pienui normalizuoti, naminiam sūriui gaminti
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
– Kokie trys mėgstamiausi ryklio žodžiai?
– Žmogus už borto!