Žodynas
Grikis
Grikis (lot. Fagopyrum, vok. Buchweizen) - rūgtinių (Polygonaceae) augalų gentis, kuriai priklauso vienmetės žolės. Stiebas status, sultingas. Lapai širdiški, blizgantys. Žiedai sukrauti kekėse, išaugusiose viršutinių lapų pažastyse. Vaisiai tribriauniai riešutėliai.
Tai vidutinio klimato augalas, kurį apdulkina vabzdžiai. Grikis kilęs iš Pietų Sibiro. Laukiniai grikiai auga Kazachstane, Kinijoje. Kultūrinti pradėti viduramžiais ir ilgainiui įsitvirtino žemės ūkyje.
Lietuvoje auga dvi rūšys:
* Sėjamasis grikis (Fagopyrum esculentum). Auginamas kaip medingas, maistinis ir vaistinis augalas.
* Totorinis grikis (Fagopyrum tataricum). Piktžolė.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Pertrinta sriuba - Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti sužiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu per sietelį;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Susitinka du draugai. Vienas kitam sako:
- Žinai, mūsų mieste yra restoranas. Ir viskas ten nemokama. Valgiai nemokamai, gėrimai nemokami, šokiai iki nukritimo.
- Ir visa tai nemokamai?
- Ir kambarį nakčiai duoda nemokamai, o ryte nemokamai iškviečia taksi ir dar duoda krūvą pinigų!
- O iš kur tu žinai?
- Man žmona pasakojo.