Patiekalai.lt
Žodynas
Gvazdikėliai
Gvazdikėliai - tai išdžiovinti neprasiskleidę tropikų šalyse augančio gvazdikų medžio žiedpumpuriai. Žiedpumpurių aromatas intensyviausias būna tuo metu, kai jų spalva keičiasi iš žalios į šviesiai raudoną. Tuo metu juose susikaupia daugiausia eterinių aliejų, tada jie ir renkami. Pagrindinis eterinis aliejus - eugenolis (78-90%), pasižymi deginančiu aštriu gvazdikėlių aromatu.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Tradicinis fondiu - Kai ruošiate „burginjon“ fondiu, aliejus neturėtų sudaryti daugiau dviejų trečdalių indo ...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Gruzinas Givi stoja į prestižinį institutą Maskvoje. Per egzaminą prie savo rašomojo darbo Givi prideda penkis gabalus “žaliųjų” ir raštelį profesoriui: “Po vieną gabalą už kiekvieną balą”. Kitą dieną profesorius išdalija įvertintus egzamino rezultatus. Kai Givi atplėšia savo voką, jame randa 3000 dolerių ir raštelį: “Grąža”.