Žodynas
KALVADOSAS
Obuolių sidro (jame gali būti ir dalis kriaušių sidro) distiliatas iš Normandijos, Šiaurės Prancūzijoje. Kalvadoso miesto apylinkėse gaminamas geriausias kalvadosas. Le trou Normand - taip vadinama taurelė kalvadoso per pietus virškinimui pagerinti.
KAI KURIOS ŽINOMOS ALVADOSO RŪŠYS:
BOULARD
Dukart distiliuotas kalvadosas iš Kokanvilio; gamykla įkurta 1825 m.
BUSNEL
Populiariausias pasaulyje kalvadosas iš Kormelo miesto.
CCEUR DE LION
Nedidelė šeimos gamykla, pradėjusi gaminti kalvadosą tik 1979 m.
PERE MAGLOIRE
Jo Prancūzijoje parduodama daugiausia; gamykla įkurta 1821 m.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Padažą salotoms pasigaminkite patys - Padažą salotoms nedidelėmis sąnaudomis galite pasigaminti patys. Sumaišykite citrinos sultis su alyvų aliejumi, įberkite cukranendrių cukraus ir įdėkite grūsto česnako. Skonį galite įvairinti kitais prieskoniais, pvz., šviežiais prieskonin...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kartą džiunglėse vieną didžiai tikintį krikščionį užpuolė tigras. Tas išsigando ir parpuolė kniūpsčias melstis:
- Dieve, padaryk taip, kad tigras pasielgtų krikščioniškai!
Ir tigras prabilo: - Dieve, palaimink šį maistą!