Žodynas
Kapoklė
Kapoklė (angl. cleaver) – įrankis mėsai ir pan. kapoti. Primena tiek peilį su sunkia, labai plačia geležte buku (paprastai kvadratiniu) galu, tiek kirvį, tačiau turi geležtę, o ne galvą. Naudojamas kaip virtuvės įrankis mėsai su kaulais kapoti. Tačiau gali būti panaudotas ir kaip ginklas.
Kiniškos kapoklės panašios į europines, tačiau tik sunkiosios kiniškos kapoklės tinka kaulams kapoti. Lengvosios kiniškos kapoklės (angl. Chinese Chef Knives) naudojamos minkštai mėsai ir daržovėms smulkinti.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Specifinis avienos kvapas - Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Džigitas visada gali aplenkti. Pensininkai ir moterys negali važiuoti prieš džigitą ta pačia juosta. Džigitą gali aplenkti tik kitas džigitas. Aplenkimas džigitui yra įžeidimas. Džigitui nuplėšiama garbė, jei jį aplenkia moteris ar pensininkas. Tokia gėda gali būti nuplaunama tik “lūzerio” krauju arba labai labai greitai važiuojant. Džigitas įžeidžiamas, jei prieš jį važiuoja moteris ar pensininkas. Jei džigitas papuola į avariją, tai avarija įvyksta tik dėl “lūzerių”, pensininkų, moterų ar kt. kaltės. Džigitas gali nerodyti posūkių signalų, nes tikras džigitas yra visada pasiruošęs daryti manevrą. Džigitas visada gali paaiškinti, kas ir kaip turi judėti juostose.