Žodynas
Kapoklė
Kapoklė (angl. cleaver) – įrankis mėsai ir pan. kapoti. Primena tiek peilį su sunkia, labai plačia geležte buku (paprastai kvadratiniu) galu, tiek kirvį, tačiau turi geležtę, o ne galvą. Naudojamas kaip virtuvės įrankis mėsai su kaulais kapoti. Tačiau gali būti panaudotas ir kaip ginklas.
Kiniškos kapoklės panašios į europines, tačiau tik sunkiosios kiniškos kapoklės tinka kaulams kapoti. Lengvosios kiniškos kapoklės (angl. Chinese Chef Knives) naudojamos minkštai mėsai ir daržovėms smulkinti.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kepdami tortus ar pyragus - Kepdami tortus ar pyragus, skardą, pries pildami tešlą, patepkite sviestu ir gausiai pabarstykite džiūvėsėliais. Šitaip geriau apsaugosite kepinj, kad nepriliptų, be to, jis apsitrauks gražia plutele....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Miestietis berniukas kaime.
- Seneli, šitas arklys toliau nevažiuos.
- Kodėl?
- Aš mačiau, kaip iš jo visas bvenzinas išbėgo...