Žodynas
Karšis
Karšis (lot. Abramis brama, angl. Carp bream, vok. Brachsen) - karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių (Cyprinidae) šeimai. Aukšta, kuprota, plokščiašonė žuvis, kuri iki 75 cm ilgio ir 6-7 kg svorio. Nugara tamsi, pilvas sidabriškas. Žvynai stambūs,mažesni ties galva. Pelekai pilki.
Lietuvoje paplitusi ežeruose, upėse, taip pat gyvena Baltijos jūroje. Labai dažna verslinė žuvis.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Fondiu aliejaus įkaitinimas - Pasirūpinkite, kad neperkaitintumėte aliejaus. Patariama iš pradžių pakaitinti aliejų ant viryklės (iki 180 °C). Jei neturite termometro, įmeskite į aliejų mažą gabalėlį duonos. Jei jis per minutę paruduos, vadinasi aliejus pasiek...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Išleidžia gruzinas savo sūnų į Maskvą i komandiruote. Ir perspėja:
- Tu ten Maskvoj būk atsargus su mergom. Nepulk dulkinti kiekvienos pasitaikiusios, nes pasigausi kokią ligą, užkrėsi savo žmoną, tavo žmona užkrės mane, aš užkrėsiu tavo mamą, o tu savo motiną pažįsti - jinai visą kaimą užkrės...