Žodynas
Karšis
Karšis (lot. Abramis brama, angl. Carp bream, vok. Brachsen) - karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių (Cyprinidae) šeimai. Aukšta, kuprota, plokščiašonė žuvis, kuri iki 75 cm ilgio ir 6-7 kg svorio. Nugara tamsi, pilvas sidabriškas. Žvynai stambūs,mažesni ties galva. Pelekai pilki.
Lietuvoje paplitusi ežeruose, upėse, taip pat gyvena Baltijos jūroje. Labai dažna verslinė žuvis.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Troškinimo laikas - Virimo ir troškinimo laikas sutrumpės, jei tam naudosite plačius ir žemus puodus bei troškintuvus....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nutarė mokesčių inspekcija patikrinti naujojo ruso pajamas, ar jis teisingai mokesčius moka. Ateina pas jį ir klausia:
- Klausyk, Kolia, ar tu įstengtum "Volgą" nusipirkti?
Naujasis rusas ir sako:
- Nu jeigu Saška truputėlį pridėtų, dar Ženia biškį...gal ir nusipirkčiau...
Mato inspektoriai, kad nelabai yra ką tikrinti ir išeina. Jiems išeinant naujasis rusas ir galvoja:
- Ir kokio velnio man ta Volga su visom jos prieplaukom ir laivais reikalinga?