Patiekalai.lt
Žodynas
Kmynai
Kmynai - subrendę, išdžiovinti dvimečio žolinio augalo Carun carvi dvisėkliai vaisiai. Kmynų tėvynė - Šiaurės ir Centrinė Europa. Geru aromatingumu išsiskiria Pabaltijo ir Baltarusijos kmynai, kurie auga kaip laukiniai augalai. Kmynų vaisiai - plokščios ovalios pailgos formos. Vaisiaus ilgis 3-8 mm, plotis 1-2 mm, spalva - ruda su žalsvu atspalviu, briaunelės - šviesiai geltonos. Kmynų sudėtyje eteriniai aliejai sudaro 3-7%. Kmynų eteriniai aliejai sudaryti iš karvono ir limoneno, kurie turi 97-98% viso eterinio aliejaus kiekio. Kmynų aromatas priklauso nuo karvono, kurio kmynų eteriniame aliejuje būna 47-50%. Geros kokybės kmynai turi stiprų aromatą ir deginantį aštrų skonį. Kmynai vartojami likerio, degtinės gamyboje, duonos kepimo pramonėje, sūrių, alaus ir gaiviųjų gėrimų gamyboje, kulinarijoje, gaminant pirmuosius ir antruosius patiekalus (ypač iš bulvių, kopūstų, varškės), rauginant ir sūdant daržoves.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Gaminant maistą naudojama cukraus pudra - Gaminant maistą, galima vartoti ir cukraus pudrą. Prieš kepdami vištienos filė, lengvai ištrinkite mėsą cukraus pudra. Skanu. http://www.dansukker.lt...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Jei norite suliesėti, eikite į konditerijos kavinę. Atsisėskite kur nors kamputyje, ir, sukandę dantis, stebėkite, kaip žmonės valgo pyragelius, torčiukus, saldainius bei kitus gardėsius. Per pusvalandį iš pavydo numesite porą kilogramų.