Patiekalai.lt
Žodynas
Krapai
Krapai - išdžiovinti subrendę vienmečio augalo Anethum Graveolens L. vaisiai. Jų tėvynė - Vakarų Europa. Auginami labai plačiai. Krapų vaisiai ištempto disko formos su aštriomis briaunomis, spalva - pilkai ruda. Sėklose yra nuo 3 iki 4% eterinių aliejų, kurių pagrindiniai komponentai - d-karvonas (50%), dilaciolis (30%) ir d-limonenas.
Prieskoniams vartojami ne tik krapų vaisiai, bet ir švieži bei džiovinti jų lapai ir stiebai.
Prieskoniams vartojami ne tik krapų vaisiai, bet ir švieži bei džiovinti jų lapai ir stiebai.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Jei reikės tik baltymo - Jei gaminant patiekalus jums prireikė tik kiaušinių baltymų ir liko nesunaudotų trynių, juos kurį laiką galite palaikyti šaldytuve, užpiltus šaltu vandeniu....
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Turguje:
- Kodėl šitas viščiukas toks mažas? Jame visai nėra mėsos! Ar vertėjo jį pjauti?
- O mes jo ir nepjovėm, jis pats numirė!