Žodynas
Krapas
Krapas (lot. Anethum) - salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis, kuriai priklauso Lietuvoje auginama rūšis - paprastasis krapas (lot. Anethum graveolens, angl. Dill, vok. Dill). Tai kvapnus, vienmetis, apie 50-120 cm aukščio augalas. Jo stiebas apvalus, turi balsvus dryžius. Lapai 3 ar 4 kartus plunksniškai suskaldyti. Žiedynai dideli, su 30-50 stipinų; žiedai geltoni. Žydi liepos - rugsėjo mėn.
Sėjamojo krapo žiedai
Enlarge
Sėjamojo krapo žiedai
Sėjamasis krapas auginamas kaip prieskoninis augalas, ir naudojamas kulinarijoje bei konservavimui. Turi eterinių aliejų. Anksčiau buvo vartojamas ir liaudies medicinoje.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Perlinių kruopų sriuba - Perlinių kruopų sriuba nepamėls, jeigu kruopas išvirsite atskirai;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Tarnautojas, ką tik atsiėmęs atlyginimą pareiškia buhalteriui:
- Jūs man nedadavėt 10 dolerių!
Buhalteris:
- Viskas teisingai. Bet kodėl, kai praeitą kartą jums permokėjome 20 dolerių, jūs tylėjote?
Tarnautojas:
- Todėl, kad jei vieną kartą suklydot, į tai dar galima užsimerkti, bet du kartus... Tai jau nedovanotina!